Hava Durumu

Bursa'ya yeni devlet hastanesi!

110 yataklı Yenişehir Devlet Hastanesi hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2019 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'ya yeni devlet hastanesi!

BİR HASTANEDE KESTEL'E!

Yenişehir'de var olan devlet hastanesinin ekonomik ömrünü tamamlaması üzerine temeli 2017 Mart ayında atılan ve 40 Milyon TL'ye mal olan yeni devlet hastanesi için açılış töreni düzenlendi. Törene Bursa Valisi Yakup Canpolat, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Efkan Ala, Mustafa Esgin, Zafer Işık, Refik Özen, Vildan Yılmaz Gürel ile MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, son 17 yılda Bursa'nın bütün ilçelerine ve Türkiye'nin sağlık alanında hizmete ihtiyaç duyan her ilçesine hastane kazandırmanın peşinde olduklarını belirtti. Sadece Bursa'ya 1,4 miyar TL tutarında yatırım yapıldığına dikkat çeken Eldemir, 'İnegöl, İznik, Orhangazi, Gemlik, Karacabey, Kemalpaşa, Keles, Orhaneli, Mudanya ilçelerinin hepsinde hastane inşa ettik. Ayrıca sağlıkta son nokta olarak gördüğümüz bin 355 yataklı Bursa Şehir Hastanemizi yılın ortasında Bursalı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Eksik kalan ilçelerimizde de hastane yapımları devam ediyor" dedi.

Sağlık ve eğitimin bir toplumun gelişmişliğinin en önemli iki göstergesi olduğunu dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "50 bin nüfusu aşmış, özellikle sanayisi, havaalanı, hızlı tren ve benzeri yatırımlarla 100 bin nüfusları zorlayacak Yenişehir'de bir sağlık kurumunun açılışı için bir araya geldik. Özellikle bu güzelliğin oluşmasında başta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştuk.

110 YATAKLI MODERN SAĞLIK TESİSİ

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile hastane hizmete girdi. Toplamda 21 bin metrekare kapalı alana sahip olan 110 yataklı hastane içerisinde; 5 ameliyathane ve 31 poliklinik odası bulunurken ayrıca 12 yataklı 1. Basamak Yoğun Bakım, 6 yataklı Yenidoğan Yoğun Bakım, 10 yataklı Palyatif Bakım ünitesi yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.