Hava Durumu

Bursa'ya yağışlı hava geri geldi

Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 10 derece olarak ölçülürken, Meteoroloji yetkilileri sağanak yağışın etkili olacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'ya yağışlı hava geri geldi

Bursa'ya yağışlı hava geri geldi. 

Bugün ölçülen en yüksek hava sıcaklığı 10 derece. 

Meteoroloji yetkililerinin yaptığı uyarıdan sonra sağanak yağış etkisini göstermekte. 

Yağışlı hava dalgası yarından itibaren kenti terk edecek. 

Yarın 11 derece olarak ölçülecek hava sıcaklığı perşembe 18 dereceye tırmanacak. 

Hava hafta boyunca az-parçalı bulutlu şeklinde seyredecek. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın batısının yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, gece Doğu Anadolu'nun doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Amasya, Tokat, Ordu'nun iç kesimleri ile Çorum'un kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında hissedilir derecede (4 ila 8 derece)olmak üzere iç ve batı bölgelerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların öğle saatlerinden sonra Amasya, Tokat, Ordu'nun iç kesimleri ile Çorum'un kuzeyinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yerel su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğleden sonra doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede akşam ve gece saatlerinde yağış beklenmiyor. Bölgenin güneybatısında akşam saatlerine kadar rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.