Hava Durumu

Bursa'ya 4 bin kişilik yeni yurt

Son 2 yılda yaptığı yatırımlarla üniversite öğrencileri için büyük kolaylıklar sağlayan Kredi Yurtlar Kurumu, Bursa'ya da 4 bin kişilik yeni bir yurt açmak için hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2017 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2017 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'ya 4 bin  kişilik yeni yurt

Kredi Yurtlar Kurumu Bursa İl Müdürü Uysal, "Uludağ Üniversitesi'nin içine 1 buçuk yıl içinde açılacak yeni yurtla, kız öğrencilerimiz çok daha rahat bir öğrencilik dönemi geçirecekler" dedi.

Ayşegül SEVER-Ömer KARAKAYA

Üniversite öğrencilerine verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Kredi Yurtlar Kurumu, Türkiye genelinde çalışmalarına hız vermeden devam ediyor. Bursa'da yapılacak yeni kız yurdu içinde girişimlere başlayan KYK, 1 buçuk yıl içinde tamamlayacağı kız yurdunu, Bursalı öğrencilerin hizmetine sunacak. Bursa'da okuyan öğrencilerin her açıdan şansı olduğunun altını çizen KYK Bursa İl Müdürü Hüseyin Uysal, "Sosyal ve kültürel faaliyetlerden, ulaşıma kadar Bursa konum bakımından çok şanslı. Bu yüzden Bursa'da okuyan öğrencilerin eğitim hayatlarının çok kolay geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.

KIZ ÖĞRENCİLERE MÜJDE

Bursa'yı tercih eden öğrencilere müjde veren Müdür Uysal, "Önümüzdeki yıldan itibaren Bursa'da 4 bin kişilik bir kız yurdunun temelini atacağız. Burada özellikle pozitif ayrımcılık yaptık. Çünkü kızlarımızın barınma konusundaki hassasiyeti, erkek öğrencilere göre daha fazla. Bu yeni yurtta da odalar 3 kişilik olacak. Ama yeni farklarda ortaya koyacağız. Öğrencilerin çalışma alanlarını da ayırıyoruz. Ders çalışan bir öğrenci, yatan bir öğrenciyi rahatsız etmesin diye araya bölmeler koyacağız. O bölmelerin bir tarafında çalışma masaları olacak, diğer tarafında ise çalışma masaları bulunacak. Ranza sisteminden de baza sistemine geçilecek. Yurtlar yenilendikçe öğrencilerin yaşam seviyelerinin kaliteleri de artacak" ifadelerini kullandı.

KENDİ EVLERİNDEN FARKSIZ

Kredi Yurtlar Kurumu'nun son yıllarda yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler veren Müdür Uysal, "Üniversite tercihlerinden sonra öğrencilerin gideceği illerdeki barınma sorununa devlet olarak el atmış durumdayız. KYK olarak kapasitelerimiz hemen hemen her ilde arttı. Bizleri talep eden öğrencilerin tamamı alacak kapasitemiz olmasa bile yüzde 80'inin barınma sorununa çözüm olabilecek bir durumdayız. Şu an Bursa'yı tercih edecek öğrencilerin yüzde 50 ile 60 arasındaki sayıyı kabul edip, kaldırabilecek konumdayız. Burada altyapı oluştu. Gelen öğrenciler, kendi evlerine geliyormuş gibi hissedecekler ve kendi evlerinde kullandıkları odaların konforunda onlara oda verilecek" dedi.

HER ŞEY ÖĞRENCİLER İÇİN

KYK'ların öğrencilere sağladığı imkanlardan bahseden Müdür Uysal, şunları söyledi: "Bizler KYK olarak öğrencilerin, kendi evlerinde olmayan güvenliği sağlıyoruz. Güvenlik kontrolü yapılmadan yurtlara kesinlikle yabancı kimse alınmaz. Güvenliği sağladıktan sonra burada kalan öğrencilerin sağlık yönünden bir rahatsızlıkları varsa, onların tedavisi için elimizden geleni yapıyoruz. Psikolojik sıkıntıları varsa, psikolog ile görüştürüyoruz. Fiziki olarak bir rahatsızlıkları oluşursa, hemşirelerimiz olaya müdahale ediyor. Aklınıza gelebilecek maddi ve manevi anlamda bütün eksiklikleri bizler burada tamamlamaya çalışıyoruz. Artık KYK'lar 5 yıldızlı otel seviyesine geldi. Öğrenciler evinde bulamadığı yemek çeşidini yurtlarda bulabiliyor. Bu yemekleri yerken öğrenciler, devletin aylık olarak verdiği, 285 katkı alıyorlar. Bu yemekler yapılırken de her türlü denetime tabi tutuluyor. Yani profesyonel anlamda çocukların daha iyi şartlarda eğitim hayatlarına devam etmeleri için devlet bütün imkanlarını seferber etmiş durumda."

YAŞAM STANDARTLARI ARTTI

Öğrencilerin yaşam standartlarını arttırmak için devlerin büyük bir çaba gösterdiğini vurgulayan Müdür Uysal, "Öğrenciler yurtlara geldiğinde, belli başlı kurallara uymak zorundalar. Bunlardan en önemlisi giriş ve çıkış saatleridir. Eğer bir öğrenci normal çıkış saatinin dışında yurttan ayrılmışsa, hemen ailesine haber verilir. Giriş saati geciktiren bir öğrenci, bunun nedenini bizlere bildirmek zorundadır. Bizler nedenini öğrendikten sonra yine öğrencinin yurda giriş yaptığı saati ailesine bildiririz. Bunun yanında öğrenciler yurda kayıt yaptırdığı tarihten itibaren onların yaşamını kolaylaştıracak bütün hizmetler onlara sunulur. Bunlardan bir tanesi; internet hizmetidir. Yurda kaydını yaptıran bir öğrenci, kayıt olduğu gün bizden özel şifresini alır ve yurttan ayrılana kadar sınırsız internetini kullanır. Öğrencilerimiz 3 kişilik odalarda konaklama yaparlar. Eskiden bu sayılar değişiyordu. Ama son yıllarda yapılan yatırımlarla, devlet olaya el attı ve öğrencilerin yaşam alanlarını genişletti. Dünya standartlarında bir insanın yaşam alanı 10 metrekare iken KYK'larda öğrencilere yaşam alanı olarak 12 metrekare sunulur" şeklinde konuştu.

 

"DÜNYA STANDARTLARININ ÜSTÜNDEYİZ"

Türkiye'de yapılan yurtların, kalite bakımından dünya seviyesinin çok çok üstünde olduğunu söyleyen Uysal "Ben yurtdışında birçok ülkeye gittim. Oradaki eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgiler edindim. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir sisteme rastlamadım. Bizim ülkemizdeki konforu hiçbir yerde görmedim. Ülkemizde gençlere büyük bir destek veriliyor. Bir öğrenci KYK bünyesinde ayda 285 TL yemek yardımı alıyor. Eğer ekonomik durumu iyi değil ise 440 TL de burs veriliyor. Yani devlet bir öğrenciye aylık 735 TL bir destek veriyor. 'Fakir olduğum için okuyamıyorum' diyen bir kişi, yalan söylüyor" dedi.

SADECE BARINMADAN İBARET DEĞİL

Sosyal faaliyetlerin KYK'lar için çok önemli bir hal aldığını dile getiren Uysal, "Günümüzde KYK'lar sadece barınma yerleri olmaktan çıktı. Artık sosyal faaliyetleri de içine alan yaşam alanları olarak hizmet veriyor. Buraya gelen öğrencilerin topluma yetiştirilmesi ve toplumla olan ilişkilerinin arttırılması için öğrencilere, her kategoride kurslar veriyoruz. Kültürel, sosyal ve eğitim alanında aklınıza gelebilecek bütün kursları dönem içinde öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz. Çocukların zamanlarını başka yerlerde harcaması adına, KYK'ları onlar için cazip hale getiriyoruz. Kredi, Yurtlar Kurumu yapılan yatırımlarla bir 'cazibe merkezi'haline geldi" diye konuştu.

"BURSA'DA OKUYAN ÖĞRENCİLER ŞANSLI"

Bursa'da okuyan öğrenciler birçok konudan çok şanslı olduğunu sözlerine ekleyen Uysal. "Bizler verdiğimiz sosyal faaliyetlerde öğrencileri doğru kişilerle buluşturabiliyoruz. Şehrin imkanları fazla olduğu için imza atılan projeler öğrenciler için çok verimli oluyor. Diğer bir konu olan ulaşım konusunda da Bursa'da okuyan öğrencilerin çok büyük artıları var. Yeni yapacağımız 4 bin kişilik yurdu Uludağ Üniversitesi'nin içine yapacağız. Kampüs içine yapılacak yurtla öğrencilerin ulaşım sorunu ortadan kalkacak. Orada olan diğer 3 yurdumuzda kalan öğrencilerimizin zaten bir ulaşım problemi yoktu. Yani Bursa'yı tercih eden öğrencilerin her yönden çok şansı olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.