Hava Durumu

Bursa TEOG konusunda kararsız kaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TEOG'un kaldırılmasına ilişkin açıklamasından sonra harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı sınavı kaldırdı. Sınavın kaldırılmasıyla ilgili düşüncelerini Bursa Hayat'la paylaşan Bursalılar, konu hakkında kararsız kaldı. Bazı vatandaşlar, TEOG sınavının kaldırılmasının doğru bir karar olduğunu dile getirirken bazıları ise sınavın kaldırılmasının yanlış bir karar olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2017 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2017 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa TEOG konusunda kararsız kaldı

Ömer KARAKAYA

Son zamanlarda en çok tartışılan konulardan biri olan TEOG, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile kaldırıldı. Sınavın kaldırılmasını Bursa Hayat'a yorumlayan Bursalı vatandaşlar, konu hakkında kararsız kaldılar. Türkiye'deki eğitim sistemine de eleştirilerde bulunan Bursalılar, sürekli sistemin değiştiğini, başarı için düzenin şart olduğunu ifade ettiler.

"KALDIRILMASI İYİ OLDU"

Doğan Tektaş, "Ben de zamanında TEOG'a girdim. Çok zor olmayan bir sınavdı. Kaldırılacağını duyduğum zaman biraz garipsedim. Yanlış bir sistem olduğunu düşünüyorlar herhalde. Bence TEOG'un kaldırılması iyi oldu. Çünkü sürekli sınav odaklı bir sistem vardı. Daha verimli bir sistemin getirilmesi gerekiyor. Az sınavın olması öğrenciler açısından daha iyi. Sürekli sınav stresiyle uğraşmak, herkesi yıpratıyor. Liseye geçişte sınavın çok gerekli olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"İŞLER DAHA DA ZORLAŞACAK"

Emir Aydoğdu, "TEOG 'un kolay bir sınav olduğunu söylüyorlardı. TEOG'un kaldırılmasıyla işler daha da zorlaşacak herhalde. Bu sınava bende girdim. Bana da kolay gelmişti. Belki yeni sistem daha seçici olur. Sürekli sınava hazırlanan bir öğrenci topluluğunun olmaması lazım. Öğrenciler sınavlara hazırlanmaktan kendilerine vakit ayıramıyorlar. Belki yeni yapılacak düzenleme herkesi rahatlatır" diye konuştu.

"ÇOK SINAV BİR ŞEY DEĞİŞTİRMİYOR"

Mehmet Kamaç, "Sınava girecek çocuğum yok. Fakat sınavın kaldırılması kararına doğru olduğu söylüyorlar. Eğitim sistemini yavaş yavaş düzeltecekler. Çok sınav olması bir şeyi değiştirmiyor. Az sınavla da başarı derecesi ölçülebilir. İnsanların kaderi belli bir saat içinde belli olmamalı. Çünkü o gün farklı şeyler yaşayabilirsiniz. Sınavda başarısız olabilirsiniz. Bu da sizin bütün hayatınızı etkiler. Bu yüzden sınavsız geçişin daha doğru olacağını düşünüyorum " dedi.

"TEOG DEVAM ETMELİYDİ"

Mukadder Kahraman, "Çok gereksiz bir karar. Devam etmesi gerekiyordu. Türkiye'de sistem çok çabuk gelişiyor. Eğitim sistemimiz bozuk. Parası olan çocuğunu okutuyor. Her yıl yeni bir düzenleme yapılıyor. Ama bir şeyin de değişmediğini görüyoruz. Bu kadar oynama yapılması bizi geri götürmekten başka bir işe yaramıyor. Sınav sistemi ne kadar öğrenciyi zorlasa da doğru bir sistem. Çünkü bu şekilde kimsenin hakkı yenmiyor" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLAR YARIŞ ATI GİBİ YARIŞIYOR"

Gülsevim Akkent, "TEOG'un kaldırılmasının iyi olacağını düşünüyorum. Çocuklar kazanmak için çok fazla çalışıyorlar. Bu da onları yıpratıyor. Sürekli bir sınava tabi tutulmaları psikolojilerini de etkiliyor. Bence sınav sistemi yerine, eski sisteme geçilmesi daha mantıklı olur. Türkiye'de eğitim sistemi doğru değil. Çocuklar, yarış atı gibi yarışıyorlar. Eğitim sistemimiz zor. Aslında çok daha basit ve düzenli bir eğitim sistemine geçebilirsek, başarı da beraberinde gelir." diye konuştu.

"FARKLILIKLAR BAŞARI GETİREMEZ"

Nazmiye Ergün, "Çocukları zorlayan ve yoran bir sınav. Ailelere çocuklara çok heyecan yaşatıyor. Geçmişte TEOG'a giren ve girmeyenler var. Türkiye'de eğitim sistemi raydan çıkmış gibi gidiyor. Her gün yeni bir şeyle karşılaşıyoruz. En büyük sorunumuz da bu. İlk önce düzenli bir eğitim sistemine geçilmeli. Her yıl farklılıklar oluşturarak, bir başarı sağlayamazsınız. Eğer temeli sağlam bir sistem kurulursa bu tartışmalar da kalmaz" dedi.

GELECEKTE İYİ OLACAK

İsmail Demir, "Bence eğitim sistemimiz güzel. Ücretsiz kitap alıyorlar her imkânları var. Eğitim yatırımları da her geçen gün artıyor. Gelecekte daha da iyiye gideceğimizi düşünüyorum. TEOG'un kaldırılması ne sonuç verecek bilemiyorum ama hayırlısı olsun. Okullar nasıl bir sistem uygulayacak? Büyük ihtimal geçmişte uygulanan sistem yeniden gelecek. Bizim için en yararlısı hangisi olacaksa o uygulansın" ifadelerini kullandı.

DÜZEN YOKSA BAŞARI DA YOK

Cüneyt Karasu, "Bence eğitim sistemi çok saçmalaştı. 1 yıl içinde 3 defa değişim yaşanıyor. Ben o çağları geçtim ama bir dikiş tuttursunlar. Sürekli sistemi değiştirerek bir şey kazanamazsınız. Ben TEOG konusuna da çok takılmıyorum. Çünkü asıl mesele o değil. Düzenin olmadığı bir yerde başarının gelmesi imkansız. Benim tek düşüncem faydalı ve doğru bir sistem bularak devam etmeliyiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.