Hava Durumu

Bursa Osmangazi'den eğitime dev hizmet

Osmangazi Belediyesi, ihtiyaç durumuna göre okulları yenileme çalışmalarını tamamladı. Yaz boyunca çeşitli alanlarda desteklenen okullar, yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olarak öğrencilerini bekliyor. 

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa Osmangazi'den eğitime dev hizmet

Yıl içinde ve özellikle yaz dönemlerinde okulların eksikliklerine destek olduklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bu yıl da her yaz tatilinde olduğu gibi öğrenciler dinlenirken, bizler, ihtiyaç sahibi okullarımızda yoğun bir çalışma yaptık. Yaz boyunca 30 okulumuzun boya badana, dersliklerin ve tuvaletlerin yenilenmesi, okul çevrelerinin düzenlenmesi, oyun ve spor alanları oluşturulması gibi birçok ihtiyacı karşıladık" dedi.


Başkan Dündar, yapılan eğitim harcamalarını geleceğe yönelik birer yatırım olarak kabul ettiklerini belirterek, "Çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda yetişmesi için bizler hükümetimiz, ailelerimiz ve eğitimcilerimiz ile birlikte büyük bir seferberlik içerisindeyiz. Hükümetimizin eğitim ile ilgili dev projeleri hayata geçirirken, Osmangazi Belediyesi olarak en iyi eğitim alt yapısı ile okullarımıza yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Eğitim harcamalarımızı geleceğe yönelik birer yatırım olarak kabul ediyor, belediye bütçemizden her yıl 5 milyon TL kaynak ayırıyoruz. Okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirirken, diğer yandan daha modern ortamlarda eğitimin yapılabilmesi için yeni okullar yapıyoruz" diye konuştu.


Dündar, geçtiğimiz yıl hizmete giren Türkiye'nin tek çatı altındaki en büyük okulu 'Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi' ve 'Osmangazi Belediyesi Hacı Akkadın Tarman İlkokulu ve Ortaokulu' ile 'Tarık Çevikel Anaokulu'nun Osmangazi Belediyesi olarak hayata geçirilen örnek birer eğitim projesi olarak geleceğe ışık tuttuğunu söyledi. Başkan Dündar,"Araştıran, sorgulayan, geleceğin dünyasında söz sahibi olan birer fert olarak yetişmeniz için 'Bilgi Evleri' projesini oluşturduk. Okul dışı zamanlarını değerlendirecekleri, bilgi ve becerilerini geliştirecekleri Demirkapı ve Mehmet Akif Bilgi Evleri'nin yanı sıra Hüdavendigar, Emek, Demirtaş Bilgi Evleri de çok yakında hizmete açılacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.