Hava Durumu

Bursa'nın DASK karnesi zayıf

Türkiye'nin en büyük dördüncü ili Bursa, deprem dahil pek çok afet riskiyle karşı karşıya olmasına rağmen sigortalılık oranları istenen seviyede değil. Araç sahiplerinin sadece yüzde 28'inin kasko sigortasına sahip olduğu şehirde sigortalılık oranını artırmak için çalışan Anadolu Sigorta, tüm Bursalıları sigorta yaptırmaya davet ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'nın DASK karnesi zayıf

Türkiye'nin en büyük illerinden Bursa, gerek yüksek nüfusuyla gerekse başta sanayi ve tarım olmak üzere, pek çok sektördeki etkinliğiyle ön plana çıkıyor. 3 milyona yakın nüfusa sahip Bursa'da, 816 bin araç sahibi, 670 bin ise konut sahibi bulunuyor. Türkiye'deki pek çok şehir gibi toprakları deprem kuşağında yer alan ve iklim riskine sahip şehirdeki sigortalanma oranı ise halen yeterli seviyelerde değil. 167 profesyonel acentenin bağlı olduğu Anadolu Sigorta Marmara Bölge Müdürlüğü'ne ev sahipliği yapan Bursa'da, en yüksek poliçe oranı yüzde 79 ile zorunlu trafik sigortasında olup, yine zorunlu olmasına rağmen DASK oranı yüzde 47,2 seviyesinde kalıyor. Bursalı araç sahiplerinin sadece yüzde 28'i kasko sigortasına sahip.

KAPSAMLI TEMİNAT

Marmara Bölgesi'ni tehdit eden deprem risklerine işaret eden Anadolu Sigorta Marmara Bölge Müdürü Kamil Demirel, zorunlu Dask poliçesine ek olarak, konut sigortası yaptırmanın da gerekli olduğunu vurgulayarak, Anadolu Sigorta konut sigortasının, tek bir poliçe ile birçok durum için güvence sunduğuna dikkat çekti. Benzer bir durumun kasko ve trafik sigortası ilişkisinde de olduğunu söyleyen Kamil Demirel, kaskonun zorunlu trafik sigortasından farklı olarak, sigorta sahibinin kendi aracını güvence altına aldığını hatırlattı. Demirel sözlerine şöyle devam etti; "Bursa özelinde kasko poliçe oranı yüzde 28. Bu oldukça düşük bir oran. Kasko sigortası, herhangi bir motorlu kara taşıtının sigortalı kişinin iradesi dışında araç hareket halindeyken ya da dururken hasara uğraması, çalınması, yanması ve kaza gibi durumlarda sigorta sahibine tazminat ödenmesini sağlar. Kasko sigortası ile uygun primlerle, büyük mağduriyetlerden kurtaracak teminatlar elde etmek mümkün."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.