Hava Durumu

Bursa Nilüfer'de laf çok, hizmet yok!

Sosyal belediyecilik anlamında her fırsatta kendi reklamını yapan Nilüfer Belediyesi, iş hizmete gelince vatandaşa sırtını döndü.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa Nilüfer'de laf çok, hizmet yok!

Gölyazı'daki sandalcıları kendi kaderiyle baş başa bırakan Nilüfer Belediyesi verdiği sözlerin arkasında durmadı.

'Gülümseyin Nilüferdesiniz' sloganıyla her platformda algı yönetimi peşinde koşan Nilüfer Belediyesi, Gölyazı'ya sırt çevirdi. Sandal turu yaptırarak geçimini sağlayan insanların, ellerinden işlerini almak için kollarını sıvayan Nilüfer Belediyesi, sandalcıların kooperatif kurmasıyla amacına ulaşamadı. Nilbel'i, Gölyazı Turizm Geliştirme Kooperatifi üyesi yaparak Gölyazı'daki ticari kardan rant sağlamak isteyen Mustafa Bozbey, Gölyazı Turizm Geliştirme Kooperatif'i üyeleri tarafından tepki gördü.

"YALNIZ BIRAKILDIK"

Kooperatif fikrinin ortaya atılmasından beri birçok sıkıntıyla uğraştıklarını belirten Gölyazı Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Atilla Yılmaz, "Bizler ilk olarak kooperatifimizi kurduk ve bundan sonra bizlerden sürekli başka odalara üye olmamız istendi. Üye olmak için gittiğimiz her yeni oda da bizden para talep ettiler. Bugün kooperatif üyesi olup da parası olmayan birçok insan var. Kooperatif fikri ortaya çıktığından beri büyük sıkıntılar çektik. Bundan sonra da sıkıntıların artacağını düşünüyoruz. Konuyla ilgili Nilüfer Belediyesi ile görüşmek istedik. Ancak muhatap alınmadık. Bizden sürekli olarak proje istediler. 'Sizler projeyi şekillendirin bize getirin' dediler. Yani bizler, onlardan yol göstermelerini istedik. 'Nereden başlayacağımızı bizlere söyleyin' dedik. Ama böyle bir kolaylıkla karşılaşmadık. Her zaman yalnız bırakıldık. Üye olduğumuz yerler ileride büyük ihtimalle 'bu kayıklarla tura çıkamazsınız' diyecekler. Yeni sorunlarla karşılaşacağız. Belki de buranın işletmesi elimizden alınacak" dedi.

NİLÜFER SÖZÜNÜ TUTMADI BÜYÜKŞEHİR OLAYA EL ATTI

Nilüfer Belediyesi tarafından kendilerine iskele yapılacağına dair söz verildiğini ancak uzun zaman olmasına rağmen bu sözün yerine getirilemediğini belirten Başkan Yılmaz, "Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey bizlere iskeleyi vereceğine dair söz verdi. Hatta iskeleye gişe bile koyulacaktı. Daha sonrasında beni Nilüfer Belediyesi'ne çağırdılar. İskele ile ilgili olarak verdiğim dilekçeye ret kararı geldiğini bildirdiler. Bunun nedenini araştırmaya başladım. Geçen yıl kooperatif kurulmadan önce o iskele belli kişiler tarafından kullanılmıştı. Bu kullananlar da yetkisi olmayan, korsan çalışan kayıkçılardı. Kullanıldığı içinde iskelede tahribatlar oluştu. Nilüfer Belediyesi bir masraf bütçesi çıkarmış. İskele için 30-40 bin TL arasında bir masrafın olduğu bizlere iletildi. Bakımlar yapıldıktan sonra kullanabileceğimizi söylediler. Ama 2 ay olmasına rağmen bir çalışma başlatılmadı.

Referandum öncesi Bursa Büyükşehir Belediyesi ve bazı bakanlar Gölyazı'yı ziyarete geldiler. Bizde gelen devlet büyüklerine iskele ile ilgili olan sıkıntılarımızdan bahsettik. Onlarda konuya ilgi gösterdi. Referandumdan sonra çalışmaların başlatılacağı hakkında söz verdiler. Yakın bir zamanda da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Sahil Daire Başkanlığı'ndan ekipler geldi. Sorunun çözümü için çalışmalar başlatıldı. Yakın bir zamanda iskelemize kavuşacağız. Aslında Nilüfer Belediyesi de farklı yerlere iki adet iskele konulacağını söylüyordu. Ama işin arka tarafında bulunan bazı gruplar kendi aralarında konuşarak, bu kararı değiştiriyor. İskelenin ikisinin de aynı yere konması konusunda karar alıyorlar. Geçen konuyla ilgili olarak Nilüfer Belediyesi ve burada bulunan komite grubu bir toplantı yapmış. Kararlarını açıklamak içinde beni çağırdılar. İskelenin aynı yere konacağını bana söylediler. Bende onlara bizim böyle bir şey istemediğimizi belirttim. Nilüfer Belediyesi'ndeki İkinci Başkan Nazlı Yazgan'la konuyla ilgili konuştum. Bu iskelenin Su Kooperatifi için mi yoksa Turizm Kooperatifi için mi yapıldığını sordum. İlk olarak buna karar vermelerini gerektiğini belirittim. 'Ben bu iki kooperatifin aynı iskeleyi kullanmasını istemiyorum' dedim. Böyle bir durum olduğunda balıkçılar ve tur tekneleri arasında ikilik çıkacak ve sorunlar oluşacak. Bu şekilde yaparak insanları kaosa sürüklüyorlar " şeklinde konuştu.


(ATİLLA YILMAZ)

(BAHADIR YILMAZ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.