Hava Durumu

Bursa İl Milli Eğitim'den Suriyeli öğrenci açıklaması

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan 'Suriyeli öğrenciler istedikleri okula kayıt yaptırıyor' haberleri için Bursa Milli Eğitim'den açıklama geldi. Açıklamada "Bütün Suriyeli öğrencilerin istedikleri her okula kayıt yaptırabileceği (söz konusu değildir) algısına yönelik yapılan gazete haberleri gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2017 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa İl Milli Eğitim'den Suriyeli öğrenci açıklaması

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Bütün Suriyeli öğrencilerin istedikleri her okula kayıt yaptırabileceği (söz konusu değildir) algısına yönelik yapılan gazete haberleri gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Yapılan açıklama şu şekilde;

"Söz konusu yazımız; herhangi bir ikamet kaydı olmayan, sadece temel eğitim çağında bulunan, koruma kapsamındaki misafir statüsündeki Suriyeli öğrenciler için geçerlidir.

99 sayıları ile başlayan geçici kimlik sahibi Suriyeli öğrencilerin okul kayıtları, bakanlığımızın e-okul sisteminde otomatik olarak ikamet adreslerinin bulunduğu kayıt bölgesindeki okula düşmektedir. Bu bilgiler okul müdürlerimizce de bilinmektedir.

Bütün Suriyeli öğrencilerin istedikleri her okula kayıt yaptırabileceği (söz konusu değildir) algısına yönelik yapılan gazete haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.