Hava Durumu

Bursa'daki FETÖ davasında son dakika gelişmesi!

FETÖ/PDY Bursa çatı davasında mütalaasını açıklayan savcı ünlü işadamları Emin Akça, Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan, Feridun Kahraman hakkında tutuklama talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'daki FETÖ davasında son dakika gelişmesi!

FETÖ/PDY Bursa çatı davasında mütalaasını açıklayan savcı ünlü işadamları Emin Akça, Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan, Feridun Kahraman hakkında tutuklama talep etti...

4 işadamı daha önce soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ancak daha sonra 'itirafçı' olarak serbest bırakılmıştı.

Tutuklu bulunan Eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un; Faruk Çelik ve Bülent Arınç'ın dinlenmesi yönündeki talebi reddedildi.

Selamettin Özgörüş ve Mahmut Kesici içinse tahliye istendi...

Duruşma, öğleden sonraya ertelendi.

Bursa'da FETÖ/PDY davalarında itirafçı oldukları gerekçesiyle serbest bırakılan 4 işi adamı hakkında Cumhuriyet Başsavcısı'nın ardından bugünkü duruşmada davanın Savcısı da mütealasında tutuklama talep etti. 

Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da bulunduğu 26'sı tutuklu 60 sanığın yargılaması devam ediyor. 

Yeni göreve gelen Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, itirafçı olduğu gerekçesiyle serbest bırakılan işadamları Feridun Kahraman, Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan,Emin Akça'nın yeniden tutuklanması için mahkemeye imzalı yazı göndermişti. 

Duruşmanın bugünkü son oturumunda Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı mütaalasında, Feridun Kahraman, Hilmi Gülcemal, Şakir Umutkan, Emin Akça'nın tutuklanmasını talep ederken tutuklu sanıklardan Selamettin Özgörüş ile Mahmut Kesici'nin ise serbest kalmasını istedi. 

Savcı aynı zamanda çok sayıda iş adamının mal varlığı üzerindeki tedbirlerin kaldırılması ve dosyada eksik hususların giderilmesi için de dosyada adı geçen bir çok iş adamının yeniden tanık olarak dinlenmesini istedi. 

Öte yandan savcı FETÖ'den tutuklu eski vali Şahabettin Harput'un eski bakanlarFaruk Çelik ve Bülent Arınç'ın mahkemede dinlenmesi talebini reddetti. Mahkeme kararı açıklamak üzere duruşmayı 15.30'a erteledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.