Hava Durumu

Bursa'da 'Türk Halk Müziği' coşkusu!

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı ile Bursa Maliyeciler Derneği Müzik ve Sanat Topluluğu'nun düzenlediği Türk Halk Müziği Konseri Merinos AKKM'de gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2019 08:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2019 08:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da 'Türk Halk Müziği' coşkusu!

Konsere Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı yönetici ve çalışanları, BUMDER yönetici ve üyelerinin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile iş dünyasından birçok davetli katıldı.

Nalan HÖKE TURAN' ın sunumunda gerçekleştirilen gecede, Koro Şefi Kemal KAMALI yönetiminde 3 aylık bir hazırlık süreci sonunda etkili bir performans gösteren koro, Bursa, Çanakkale, Edirne, Yozgat, Ankara, Sivas, Diyarbakır ve Rize yörelerinden seslendirilen türkülerle dinleyicilerden büyük beğeni aldı. BUMDER bünyesinde eğitimlerini tamamlayan Halk Dansları Ekibi, Halk Dansları Yönetmeni Betül İMRAK yönetiminde farklı yörelerden sergiledikleri oyunlarıyla keyifli anlar yaşattı.

Koro konsere birbirine bağlı türküler ile başladı. Konserde Tülay BAŞTÜRK, Nurhayat ÖZVAR, Tuğba B.YOKSUL, Neşe TÜMER, Yeşim ALTUN, Müzeyyen ÜYÜK. Neşe İRİŞTİ, Suat ÇİFTÇİ, Hasan TURAN, Ayhan GÜVENCE, İbrahim ACAR, Metin ŞAHİN, Adem ÇALIŞKAN, Ali Kemal ERDEM, Elmas ÇALIŞKAN ve Abdullah GÜL çeşitli yörelere ait solo türküler ile sahne aldılar. Konserin birinci bölümünde Halk Dansları Topluluğunun birbirine bağlı halay türkülerine oyunları ile eşlik etmeleriyle sona erdi.        

Konserin konuğu Bozlak geleneğinin yeni kuşak temsilcilerinden TRT İstanbul Radyosu sanatçısı İsmail ALTUNSARAY oldu. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte ALTUNSARAY, seslendirdiği türküleriyle seyircilerden büyük alkış aldı.

2001 yılında Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları tarafından oluşturulan koronun 2018 yılında Bursa Maliyeciler Derneği Müzik ve Sanat Topluluğu bünyesinde kurumsallaştığını söyleyen Bursa Vergi Dairesi Başkanı (BUMDER Danışma Kurulu Başkanı) Sayın KARAKAŞ, konsere renk katan İsmail ALTUNSARAY, Kemal KAMALI, Betül İMRAK ve Nalan HÖKE TURAN' a, konserde emeği geçen tüm çalışanlara ve  davetlilere konsere katılımlarından dolayı teşekkür ederek gecenin anısına fotoğraf ve çiçek takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.