Hava Durumu

Bursa'da Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu!

Bursa'da Ramazan pidesi 50 kuruş zamla 2 buçuk liradan satışa sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu!

Ramazan'a sayılı günler kala, iftar sofralarının vazgeçilmezi pideler de tezgahlarda yerini aldı. Bu yıl pidenin fiyatı, 370 gramı 2 buçuk lira olarak belirlendi. Vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi olduğunu belirtirken, fırıncılar fiyatın onları da etkilediğini söyledi.

'' ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞI BELLİ''

Fiyatın yüksek olduğunu söyleyen Sacide Sevinç, ''370 gramı 2 buçuk liradan satılacak olan Ramazan pidesi fiyatının pahalı olduğunu düşünüyorum. Asgari ücret ve emekli maaşı belli bu yüzden fiyat yüksek. Fırıncılar daha iyi bilir tabii ki ama ben fazla bir artış olduğu düşüncesindeyim'' dedi.

'' FİYAT YÜKSELİYOR KALİTE DÜŞÜYOR''

Pidenin fiyatı artarken kalitesinin düşmesinden şikayetçi olan Güner Koç, '' Fiyatların yukarı çıkmasına bir şey demiyoruz da, Türkiye'de uygulanan bir şey vardır; bir şeyin fiyatı yükseldikçe hem kalitesi hem gramajı düşüyor, biz bunu anlayamıyoruz. Fiyat çok yüksek. Ramazan'dan önce ki un aynı un yani bu başka bir un değil ki, fırıncı aynı fırıncı, fırın aynı fırın. Neden peki sadece Ramazan geldi diye milletin kanını emmek için birlik olmaya gerek yok. Bugün ekmeği satıyorsun vatandaş alıyor, Ramazan'da da aynı fiyata satmaları gerekiyor.'' şeklinde konuştu.

'' BİZ DE ZAM OLMASINI İSTEMİYORUZ''

Zam olmasından fırıncılarında memnun olmadığını belirten Kemal Çırakoğlu, '' 45 yıldır fırıncıyım. Bursa'nın en eski fırıncılarındanım. Fiyatlar konusunda vatandaş her zaman tepkili. Pide ve ekmek fiyatlarında hep tekili oluyorlar. Biz de zam olmasını istemiyoruz ama şartlar bunu gerektiriyor. Zaten çok bir para da kazanamıyoruz. Her zamda bizim satışlarımız düşüyor. Vatandaş tepki gösteriyor ama bizim için de iyi olmuyor. Sadece pidenin değil her şeyin fiyatı artıyor. Bizim kapasitelerimiz çok düşük, çünkü şu an ruhsatsız ve merdiven altı fırınlar pazarlarda, açık alanlarda ekmek satıyor. Bu pideyi de herkes yapıyor. Biraz satışlar artsa, biz daha çok üretim yapacağız ve fiyatlar düşecek. Ekmekte de öyle, çok düşük kapasitelerle çalışıyoruz'' ifadelerinde bulundu.

'' FİYAT ÇOK YÜKSEK''

Geçen yıla göre fazla bir artış olduğunu söyleyen Recep Sayın, '' Fiyatın bu şekilde yenilendiğinden haberim yoktu sizden öğrendim. Geçen sene 2 liraydı bu yıl 2 buçuk lira olmuş. Yumurtasız pide için yüksek bir fiyat'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.