Hava Durumu

Bursa'da örnek dönüşüme talep yağıyor!

Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye'nin örnek kentsel dönüşüm projesini hayata geçirerek modern bir şehir inşa ettiği Soğanlı'da, yeni yaşam başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da örnek dönüşüme talep yağıyor!

Depreme dayanıklı modern konutları, ticaret merkezleri, yeşil ve sosyal donatı alanları ile Türkiye'de dönüşüme ışık tutan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'ne her geçen gün ilgi artarken, tapular da sahiplerini buluyor.

Bursa'nın çarpık ve plansız görüntüsüne son veren, kent silüetini koruyarak dönüşümün önünü açan ilk ve örnek proje olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, ticaret alanları, pazar alanı, ibadet ve eğitim alanları, sosyal ve kültürel alanları ile yaşama değer katan çok sayıda unsur Soğanlı ile buluştu. Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucunda toplam 42 hektar alanda hayata geçilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapu dağıtımına başlanırken, 4 etap olarak hayata geçirilen ve toplam bin 769 konut ile 202 ticaret merkezinin yer aldığı projeye, her geçen gün ilgi de büyüyor.

Dündar, "Vatandaşımız, Güvenle Oturacak"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm sayesinde deprem kuşağında yaşayan vatandaşların sağlam konutlarda oturmalarını sağladıklarını ifade ederek, dönüştürürken sağlam konut, planlı şehir ve çevre uygulamalarını insan odaklı çalışarak üretime geçirdiklerini söyledi. Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk olarak rezerv alanda binaları inşa ettik. Şimdi de riskli alanda oturan vatandaşlarımızı inşa ettiğimiz sağlam ve güvenli konutlara taşıyoruz. Süreç içerisinde de anahtar teslimlerimiz yapılacak. Vatandaşımız, yapmış olduğumuz binalarda güvenle oturacak. Riskli bölgedeki hak sahipleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Bu görüşmeler neticesinde niyetimiz, ivedilikle o bölgenin de yenilenmesi ve dönüşüme girmesidir. Bu süreç bittikten sonra o bölgede de projelere geçilecek" diye konuştu.

Tapularını teslim alan vatandaşlar, depreme dayanıklı modern konutlarda yaşayacak olmanın mutluluğunu yaşarken, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a da teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.