Hava Durumu

Bursa'da önce insanlık sonra 'Kardeşlik' örneği!

Memleketi Bursa Orhangazi olan Ayfer Öztürk iki böbreği de bitmiş olan kardeşi Ümit Öztürk'e bir böbreğini vererek hayat verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2017 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2017 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da önce insanlık sonra 'Kardeşlik' örneği!

Orhangazi'de bir fabrikada çalışan Ümit Öztürk, geçtiğimiz yıl karın bölgesinde beliren sancı nedeniyle hastaneye gitmiş ve burada yapılan tetkiklerden sonra iki böbreğinin de bittiğini öğrenmişti. Evli ve iki çocuk babası olan Öztürk'ün hastalığını öğrendikten sonra bütün hayatı değişti. Yemesinden, iş yaşamına kadar birçok alanda kendini kısıtlamak zorunda kalan 36 yaşındaki genç adam, Balıkesir'de tedavi görmeye başladı.

UYGUN BÖBREK ABLADA ÇIKINCA...

Hayatı boyunca hiç alkol ve sigara kullanmadığını, daha öncede hastalık belirtisi hissetmediğini söyleyen Öztürk'ün böbreklerinin bitik olduğunun belirlenmesinden sonra hemen tedavisine başlandı. Doktorların 'mutlaka nakil gerekli' demesinden sonra ise uygun böbrek arayışına başlandı. Bir yandan bağış beklenirken, bir yandan da aile fertleri toplanarak kendi içlerinde uygun böbreği bulmaya çalıştı. Yapılan tetkiklerden sonra en uygun böbreğin br tekstil fabrikasında kaliteci olarak çalışan 38 yaşındaki abla Ayfer Öztürk'te olduğu belirlendi.

iki gün sonra ablası Ayfer Öztürk'te hastaneye yatırıldı. İki kardeş nakil için beklemeye başladı. İki kardeş kısa süre arayla ameliyata alındı. Doktorlar önce Ayfer Öztürk'ün iki böbreğinden birini aldı. Ardından da alınan böbrek Ümit Öztürk'e nakledildi.

Ablasından aldığı böbrek ile Ümit Öztürk hayata yeniden tutundu. İki kardeş başarılı operasyon ile sevinç gözyaşları döktü. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.