Hava Durumu

Bursa'da millet kıraathanesi

 Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Millet Kıraathanesi Projesi"nin bir örneğini Osmangazi'de hayata geçiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2018 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2018 21:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da millet kıraathanesi

•  Muradiye Mahallesi'nde 16. yüzyıldan kalma tarihi binayı, rekonstrüksiyon çalışmalarıyla atıl vaziyetten kurtararak yeniden ayağa kaldırdık.
• 16. yüzyılda Şeyh Ahmet tarafından yaptırılan ve sahiplerinin kedi beslemesi dolayısıyla 'Kediler Tekkesi' olarak bilinen yapıyı Millet Kıraathanesi'ne dönüştürüyoruz. 
• Osmanlı'dan günümüze gelen Kıraathane kültürü, 'Kedili Tekke Millet Kıraathanesi' ile günümüze taşınıyor. Tarihi dokusu ile bütünleşen kütüphanesi, oturma alanları ile milli kültürümüz, ananelerimiz, misafirperverliğimiz yeniden hayat buluyor. 


• 3 oda, 1 mutfak, 1 sofa ve avlusu bulunan Kedili Tekke Millet Kıraathanesi, gençlerimiz ve verimli zaman geçirmek isteyen herkes için kütüphanesi, okuma salonları, tarihi avlusu ile dostluğun buluşma yeri olacak. 
• Bölgenin sosyal alan ihtiyacına da cevap verecek olan Tarihi Kedili Tekke Millet Kıraathanesi, yazarların, şairlerin ve fikir önderlerinin de vatandaşlar ile buluştuğu, ilmin tecrübeyle harmanlandığı, çayın kahvenin ve sohbetin anlamını bulduğu bir mekân olacak.

(KAYNAK:OSMANGAZİ BELEDİYESİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.