Hava Durumu

Bursa'da ikiz çeklerle yarım milyonluk vurgun

Bursa'daki işadamlarını ikiz çeklerle 500 bin lira dolandıran 4 kişi Manisa'da yakalandı. 

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da ikiz çeklerle yarım milyonluk vurgun

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir, İzmir, Manisa'dan Bursa'daki iş adamlarını arayan Mustafa T., Ali Ö., Suat B., ve İlhan D. İsimli şahıslar iş adamlarına yüklü miktar da malzeme alacaklarını ve peşinat olarak kargo ile çek göndereceklerini belirtti.

Dolandırıcıların gönderdikleri çekleri sorgulatan E.K., M.U. isimli firma sahipleri çeklerin sağlam müşteri çeki olduğunun söylenmesinin ardından şahıslarla irtibata geçerek istedikleri malları göndereceklerini ifade ettiler. 

Bu sırada Bursa'dan bir nakliye firmasıyla anlaşan dolandırıcılar E.K.'dan 150 bin TL, M.U.'dan da 350 bin TL lik eldiven ve elektrik malzemesi alıp kamyona yükletti. Malları Balıkesir'de bir başka kamyona yükleyen dolandırıcılar 500 bin lira değerindeki malzemeleri İzmir'e gönderdi. Ertesi gün çekleri kullanmak isteyen firma sahipleri çeklerin ikiz çek olduğunu öğrenince şaşkına döndü. Firma sahiplerinin müracaatı üzerine harekete geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri İzmir polisi ile koordineli çalışarak malları teslim almaya gelen 4 kişiyi gözaltına aldı. 

Ali Ö. ve Suat B.'nin daha önce dolandırıcılıktan kaydı olduğu öğrenildi. Göz altına alınan dört şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.Olay ile ilgili tahkikat devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.