Hava Durumu

Bursa'da fuarın gözdeleri oldular

19-23 Nisan tarihleri arasında TÜYAP tarafından düzenlenen Bursa İnşaat ve Gayrimenkul fuarı beklenenin üzerinde ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2017 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2017 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da fuarın gözdeleri oldular

Bilal KAYAALTI

Fuar alanında yer alan inşaat firmaları vatandaşlar tarafından büyük bir dikkatle incelenirken, başta Altın İnşaat olmak üzere, Atış Yapı, AK Yap, Mak İnşaat ve Yüksek Oba İnşaat fuarın gözdeleri oldu. Fuar alanını gezen vatandaşlar, özellikle depreme dayanıklı ve günün koşularına uygun modernize edilmiş dairelere yoğun ilgi gösterdi. Gayrimenkul değerlendirme uzmanları statları gezen müşterilere yetişmekte zorlandığı fuarda, çok sayıda daire satışı gerçekleşti.  23 ülkeden 60 bine yakın iş profesyonelinin ziyaret ederek, önemli iş bağlantıları kurduğu fuarda Bursa ekonomisine büyük katkılar sağlandı. 30'u aşkın ülkeden 300'e yakın gayrimenkul yatırımcısının buluştuğu fuarda Bursalı inşaat firmaları yoğun ilgi gördü.

İVME KAZANDILAR

Bu yıl 15'incisi gerçekleşen İnşaat Fuarı'na, sektörün öncü firmaları damgasını vurdu. İnşaat sektörünün en önemli belirleyicilerinden biri olan konut üretimi, son yıllarda aldığı talep oranlarındaki yükselişle birlikte ivmesini zirveye taşıdı. Bursa'nın yıldızını parlatan firmalar,  konut sektöründe, farklılaşan istek çeşitliliğine cevap verebilmek adına kalite, konfor, güvenilirlik ve ergonomisi üzerinde yenilikçi üretim anlayışını benimsemeleriyle dikkat çekti.

 "KENT ESTETİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ"

2 yıl önce kurulmuş olmalarına rağmen ortaya koydukları çağdaş projelerle kent estetiğine renk katan Altın İnşaat stanttı fuarda en çok ilgi görenler arasına girdi. Kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getiren Altın inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altın, şu an 4 proje üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi. Bu 4 projeyi de hayata geçirdikleri takdirde toplamda 220 daire ve 6 dükkanlık bir üretim performansına ulaşmış olacaklarını ifade eden Altın, "Kısa sürede hayata geçirdiğimiz projelerle adımızdan söz ettirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Fuarda, bitirdiğimiz ve bitirme aşamasına geldiğimiz 2 projemizi sergilerken üzerinde çalıştığımız 4 projeyi de katılımcılara anlatıyoruz. İlk fuar heyecanımızda olağan üstü bir ilgiyle karşılaştı. Amacımız Bursa ekonomisine katkı koymak, kent estiğine farklı açılardan bakıp renk katmaktır" dedi.

"YEPYENİ MODELLER"

Her gün baş döndürücü bir hızla büyüyen, gelişen büyükşehirler de yükselen her site ya da konut projesi ile dikkat çeken, ürettiği proje hacimleri ve standartlarıyla son iki yılda dikkatleri üzerinde toplayan Atış Yapı,  Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve stratejik ortağı TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen Rising City Gayrimenkul Fuarı'nda dikkatleri üzerine topladı. Türkiye'nin kendi içindeki dinamiklerle gelişime son derece açık olduğunu belirten Atış Yapı Genel Müdürü Ahmet Atış, "2016 doğru lokasyonda, doğru planlanmış projelerin yılı oldu. Talep ve arz arasındaki ilişkiyi tamamen tüketici lehine çevirdiğinizde; başarısızlık söz konusu olmuyor. Bu yıl bunu daha net olarak gördük. Hem mimari, hem ödeme finansmanı ile yepyeni bir modeli 2017'de hayata geçireceğiz. Fuarımız bizlere ışık saçtı" dedi.

DAHA FAZLA YATIRIM

Seçkin konut ve iş merkezi projeleriyle Bursa inşaat sektörünün öncü firmalarından olan Yüksek Oba İnşaat Fuarın yıldızları arasında yer aldı.  Yüksek Oba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Özyürek, ortaya koydukları çağdaş projelerle Bursa ekonomisine katkı koymaya devam ettiklerini söyledi. Özyürek, fuara katılan 33 ülkeden yatırımcının kent ekonomisini uçuracağını sözlerine ekledi. Yabancı yatırımcılarla görüşmelerin çok verimli geçtiğini aktaran Özyürek, "önümüzdeki yıl daha fazla konuğu Bursa'da ağırlayarak daha fazla yatırımın önünü açacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.