Hava Durumu

Bursa'da fabrikalar çevre için yarışacak

BOSİAD'ın 'Çevreci üretim, temiz gelecek' temalı çevre yarışması için başvurular başladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2018 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2018 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da fabrikalar çevre için yarışacak

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmanın hedefi, şehrin daha temiz bir hava ile temiz su kullanımının önünü açmak. 3 kategorideki yarışmaya OSB'lerdeki fabrikalar katılabilecek. 20 Nisanda son başvurular sona erecek. İlk üç dereceye giren firmalara çevre bayrağı verilecek. 


Fabrikaların kirli atıklarının çevreye temizlenmiş şekilde dönüştürülme konusunda Bursa'da bir ilk olduklarını belirten Bursa Organize Sanayi İş Adamları Derneği (BOSİAD) Başkanı Abdullah Bayrak, "Nilüfer çayını bugün kirletenler belli. Fakat istihdam sebebiyle fabrikalara yaptırım uygulanmıyor. Fakat biz sanayimizdeki atık suyu arıtıp ikinci dereceden içme suyu olarak kullanıyoruz" dedi. 
BOSİAD yönetim kurulu üyesi İhsan Peker ise, "Bu çok önemli bir konu. Genellikle sanayi şehirlerinde konu çevre olunca bir korku oluşuyor. Aman denetlenir miyiz, aman bir yanlışımız var mı deniliyor. Bu noktada biz BOSİAD olarak insanları bu korkudan arındırmak istiyoruz" diye konuştu. 


BOSİAD yönetim kurulu üyesi Meltem Turan, "Bu doğrultuda Ankara'da üç bakanlığı ziyaret ettik. Bu konudaki engellerin kaldırabilmesi için bakanlıklarımızdan söz aldık. Bu görüşmelerimiz olumlu sonuç verdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Borusan Holding ile birlikte, 'Annemin işi, benim geleceğim' projesi kapsamında Türkiye'nin en köklü ve en büyük sanayi bölgesi olan küçük sanayi organize bölgemize yüz elli çocuk kapasiteli bir kreş kurulması kararlaştırıldı. Bunun devamı için de önümüzdeki günlerde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.