Hava Durumu

Bursa'da 'Engelsiz Sokak Festivali'

Bursa'da düzenlenen 'Engelsiz Sokak Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2019 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2019 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da 'Engelsiz Sokak Festivali'

Engelli bireylerle ilgili farkındalığın ve duyarlılığın arttırılması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öncülüğünde gerçekleştirilen festival, vatandaşlara da keyifli bir gün yaşattı.

Engelli sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve belediyelerin engelli hizmet birimlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen festivalde stantlar açıldı, Engelsiz Yaşam Merkezi halk oyunları ve jimnastik ekipleri ile korosu birbirinden güzel gösterileri ve seslendirdikleri şarkılarla gönülleri fethetti. Festivalin katılımcısı olan sivil toplum kuruluşlarından çocuklar da gösterileriyle ve okudukları şiirlerle etkinliğe renk kattı. Vatandaşlar ise yetenekleriyle göz dolduran çocukları alkışlarla ödüllendirdi. 

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Programı ilgiyle izleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halide Serpil Şahin, Büyükşehir Belediyesi'nin engelli bireylere yönelik hassasiyetine dikkati çekti. Şahin, konuşmasında, "Bugünün anlamı çok büyük. Biz, sokakta oyun oynarken hiçbir çocuğumuzun boynunu bükerek bir diğerine bakmasını istemiyoruz. Bunun için de çaba sarf ediyoruz" diyerek, 17 ilçede de engelli bireylere yönelik çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini söyledi. Engelliler Haftası nedeniyle programın ayrı bir değer taşıdığını belirten Şahin, çocukların sosyalleşebilmeleri, toplum içerisinde kendilerine bir yer edinebilmeleri ve aidiyet duygularının oluşabilmesi açısından bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu kaydetti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.