Hava Durumu

Bursa'da 17 ilçeden 83 bin öğrenci katıldı

Bursa'da 'Büyükşehir Mangala İl Şampiyonası" heyecanı yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2019 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2019 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursa'da 17 ilçeden 83 bin öğrenci katıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri (BOSE) ile öğrencileri spor yaptırmaya devam ediyor. Bu yıl 250 bin öğrencinin sporla buluşturulması hedeflenen BOSE kapsamında 17 ilçeden 83 bin öğrencinin katıldığı Büyükşehir Mangala İl Şampiyonası'nda 200 madalya sahibini buldu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Zeki Müren Salonu'nda yapılan final müsabakaları ve ödül töreninde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zehra Sönmez, Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bürokratları ile öğretmen ve öğrenciler de hazır bulundu.

Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez, yapılan bu etkinliklerin asıl amacının çocukları yarıştırmak değil spor dolu bir gün geçirmek olduğunu ifade etti. Her çocuğun eşit ve kıymetli olduğunu belirten Sönmez, "Çocuklar oyunla büyür, oyunla gelişir. Amacımız çocuklarımızı yarıştırmak değil, spor dolu bir gün geçirmelerini sağlamak. Öğrencilerin hem sosyal hem de zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak ve hayatın bir parçası olduklarını hissetmelerini sağlamak istiyoruz" dedi. Etkinlikle alakalı bilgiler de aktaran Sönmez, "17 ilçede, 292 ilkokuldan, 2-3 ve 4.sınıflarda eğitim gören 83 bin öğrenci, önce kendi okullarında mangala etkinliğinde bir araya geldiler. Ardından İlçe şampiyonasında derece elde ederek İl Şampiyonası'nda bulunmaya hak kazandılar. Tüm öğrencilerimizi göstermiş oldukları katılımlarından ve mücadelelerinden dolayı tebrik ederim" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Sönmez ve protokol üyeleri yapılan müsabakalar sonucu dereceye giren öğrencilere madalyalarını verdi. BOSE ile spor yapmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşayan öğrenciler, anı ölümsüzleştirmek adına fotoğraf karesinde buluştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.