Hava Durumu

BURKON 'sporu' Antalya'ya taşıdı

BURKON Turizm & Kongre organizasyonuyla Antalya'da düzenlenen 'Uluslararası 9. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Kongresi' sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2017 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2017 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
BURKON 'sporu' Antalya'ya taşıdı

'Beden Eğitimi ve Spor Öğretiminde Yeni Eğilimler ve Uygulamalar' temasıyla Antalya Side Star Elegance Otel'de düzenlenen kongreye ülke genelindeki birçok üniversitenin ilgili fakülte ve yüksekokullarındaki akademisyenler, öğretmenler ve bağımsız araştırmacılar olmak üzere toplamda 277 kişi katıldı. Kongrede; dokuzu yabancı toplam 19 davetli konuşmacı ve 2 sempozyum olmak üzere toplamda 21 oturum, 10 atölye çalışması, 14 sözel bildiri ve 11 alan uygulaması ile bu alanda yapılan çalışmalar ele alındı.

'UYGULAMALI GÖSTERİLDİ'

Kongre ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kongre Başkanı Prof. Dr. Hasan Kasap, "Biz kongrelerin sadece bilimsel bildirilerin sunulduğu, tartışıldığı ve dinlenildiği bir ortamdan çok bu yapılan araştırmaların uygulamalı olarak öğretmenlerimize gösterildiği bir platform olmasına inandık ve bu amaç doğrultusunda çalıştık. Beden eğitimi anlamında yeniliklerin uygulamalı olarak gösterilmesi öğretmenlerimize önemli bir katkı oldu. Teoriden uygulamaya geçişin de önemli bir köprüsü olan bu kongrenin beden eğitimi öğretmenliği gelişimine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

'OBEZİTENİN ÖNLENEBİLİR'

Özellikle ABD'den ve diğer ülkelerden gelen akademisyenlerin dünyanın sorunu haline gelen ve ülkemizde de gittikçe artan obezite ile ilgili önemli sunumlar yaptıklarını söyleyen Kasap sözlerini şöyle sürdürdü: "Teknolojinin son dönemdeki korkunç hızla gelişimi insanları konfora ve hareketsiz bir yaşama yönlendiriyor. Bu da obeziteye neden oluyor. Obezitenin ve hareketsiz yaşamın getirdiği sağlık bozuklukları insanlığı ele geçirmiş durumda. Bu anlamda insanın yaşam boyu sürdürebileceği bir sporla meşgul olmasını sağlayacak bir spor sevgisini, sporun güzelliklerinin içselleştirildiği bir spor bilincini aşılama adına beden eğitim öğretmenlerimize de önemli görevler düşüyor."

'AHLAKİ GELİŞİME KATKI'

Çocukların ahlaki gelişiminde beden eğitimi ve sporun önemli bir rolü olduğunun da altını çizen Kasap, "Özellikle 3 ile 9 yaşına kadar olan süreçlerde beden eğitimi öğretmenlerinin çocukların ahlak gelişimini diğer tüm derslerden daha çok olumlu etkileme şansı var. Sportif eylemler doğrudan doğruya ahlakla ilgilidir. Çünkü sporda özellikle takım oyunlarında başka insanlarla sürekli iletişim söz konusudur. Beden eğitimi dersleri yaparak, yaşanarak öğrenilen ortamlar olduğundan ve bu ortamlar olumlu bir atmosfer oluşturduğundan çocuk bu ortamda aşırı hırs, ahlaki değerlerini zedeleyecek davranışlar, nefret gibi olumsuz duyguları sürdüremez" diye konuştu.

'İLKÖĞRETİMDE MUTLAKA OLMALI'

Ayrıca beden eğitimi öğretmenlerinin ilköğretimlerde beden eğitimi derslerine mutlaka girmesi gerektiğini vurgulayan Kasap, sözlerini şöyle tamamladı: "Hareket eğitimi ve spor okuryazarlığının temellerini atmaya yönelik bir girişimin temel eğitimimizde mutlaka yer alması zorunludur. Sadece ders olarak konulması yetmez, alanın uzmanı beden eğitimi ya da "oyunla eğitim" öğretmenlerinin görevlendirilmesi gereklidir Çok güzel yaklaşımların ve geri bildirimlerin oluştuğu kongremiz, 2019'unbize çok daha geniş kapsamlı bir kongre olacağı umudunu veriyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.