Hava Durumu

Burkay: 'Yeni yıla umutlu giriyoruz'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin resesyondan çıktığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Burkay: 'Yeni yıla umutlu giriyoruz'

Başkan İbrahim Burkay, büyüme rakamlarına dâir değerlendirmede bulundu.

Türkiye ekonomisinin 9 ay boyunca küçüldükten sonra temmuz- ağustos- eylül aylarını içeren 3. çeyrekte yüzde 0,9 büyüdüğünü belirten İbrahim Burkay, "Bu rakam Türkiyemizin gerçek potansiyelini yansıtmamakla birlikte son çeyrek için ortaya çıkan öncü göstergeler, 2020 ve sonraki yıllar için yatırım ve üretim ikliminin hedeflediğimiz noktaya gelmesi açısından bizlere umut vermektedir. Ekonomi yönetimimizin 'dengelenme, disiplin ve değişim' odaklı kalkınma planları doğrultusunda gerek kamu harcamaları gerekse de reel sektörümüze sunulan destekler büyüme rakamlarına pozitif katkı sağladı. İş dünyamıza verdikleri destekler için hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.
İç pazar dinamiklerinin harekete geçirilmesiyle birlikte güçlü bir kalkınma hamlesi için yatırım harcamaları konusunda uygulanan desteklerin daha da artırılması gerektiğini vurgulayan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, şöyle devam etti:

"Başta makine, otomotiv ve inşaat gibi Türkiye'mizin ekonomik gelişimine öncelik eden stratejik sektörlere sağlanan desteklerin artırılarak sürdürülmesi ekonomimizi daha yüksek bir büyüme performansına ulaştıracaktır. Bu destekler, ülke ekonomimizi daha dirençli hâle getirirken, istihdam ve ihracat potansiyelimize de ivme kazandıracaktır. Bursa iş dünyası olarak bizler de gerek üretim merkezlerimiz gerekse de yeni projelerimizle ülkemizin yatırım, katma değerli üretim, istihdam ve ihracata dayalı hedeflerine yüksek düzeyde katkı sağlamayı sürdüreceğiz".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.