Hava Durumu

Burak Yılmaz kaldığı yerden

Süper Lig'e Trabzonspor formasıyla dönüş yapan Burak Yılmaz, gollerine kaldığı yerden devam etti. Sakatlığı nedeniyle Galatasaray ve Kayserispor maçlarında forma giyemeyen yıldız oyuncu, Osmanlıspor maçında attığı iki golle, gol krallığı yarışındaki iddiasını da sürdürdü.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2017 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2017 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Burak Yılmaz kaldığı yerden

Sezon başında Çin'in Beijing Guoan takımından transfer edilen Burak Yılmaz gollerine devam ediyor. 2011-12 sezonunda bordo-mavili kulüpten ayrılmasından sonra Trabzonspor'un, yerini doldurmak için gerçekleştirdiği golcü transferlerinden beklediği verimi alamaması üzerine yeniden Karadeniz ekibine dönen Burak Yılmaz, attığı gollerle takımını sırtlarken, gol krallığı yarışında da iddialı olduğunu gösterdi. Burak Yılmaz, bordo-mavili takımın bu sezon oynadığı 12 maçın 9'unda forma giydi. Sakatlığı nedeniyle Göztepe, Galatasaray ve Kayserispor maçlarında forma giyemeyen oyuncu, Gençlerbirliği, Beşiktaş, Akhisarspor ve Yeni Malatyaspor maçlarında rakip fileleri boş geçti. Golcü oyuncu 5 maçta ise rakip fileleri 9 kez havalandırdı. Burak, bordo-mavililerin elde ettiği 16 puanın 8'ine imza attı.

GOL KRALLIĞI YARIŞINDA İDDİALI

Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli golcüsü olan Burak Yılmaz, Süper Lig'de sırasıyla Trabzonspor ve Galatasaray formaları altında gol krallığı sevinci yaşadı. Burak bordo-mavili takımda 33 golle, sarı-kırmızılı takımda ise 24 golle gol krallığını elde etti. Son 4 sezondur yabancı oyuncuların gol kralı olduğu Süper Lig'de, tahtı yeniden geri almayı planlıyor.

5 YABANCI ARASINDA TEK YERLİ

Süper Lig'de 12. hafta itibariyle gol krallığı yarışında ise yabancı oyuncuların ağırlığı dikkat çekiyor. İlk 6 sırada Burak Yılmaz tek yerli oyuncu olarak yer alırken, geri kalan isimler ise yabancı oyunculardan oluşuyor. İlk sırada Galatasaraylı Gomis 12 golle yer alırken, Göztepe'den Adis Jahovic 11 gol ile ikinci sırada yer alıyor. 9 gollü Burak Yılmaz ve Vagner Love üçüncü sırada yer alırken, Sivasspor'dan Kone ve Medipol Başakşehir'den Adebayor 7 golle sıralamayı paylaşan isimler oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.