Hava Durumu

Bulgaristan'da büyük facia: 5 ölü 25 yaralı

Bulgaristan'da gaz taşıyan bir yük treninde meydana gelen patlamada, en az 5 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bulgaristan'da büyük facia: 5 ölü 25 yaralı

Kazaya, gaz taşıyan yük treninin son iki vagonunun yüksek gerilim hattına değmesinin yol açtığı tahmin ediliyor. Kazada, özel bir şirkete ait trenin yedi vagonu raydan çıktı.

Kazanın görgü tanıklarından birisi duygularını şu şekilde ifade ettİ. "Tren istasyona girdiğinde, iki vagon, trenden ayrıldı ve diğer vagonlar da raydan çıktı. Vagonlardaki tanklarda ne var dı ? Bilmiyoruz. Ancak etraftaki binalara ve vagonlara yayılan madde yangına yol açtı."

Başka bir görgü tanığı ise yaşadığı korkulu anlar için şunları söyledi: "Ben bir sonraki sokakta oturuyorum. Çok korkunç bir patlama oldu, parçalar adeta havaya uçuştu. Ben zorlukla kaçmayı başardım. "

Ülkenin kuzeydoğusundaki Hitrino köyü yakınında meydana gelen kazada 20 ev kullanılamaz hale geldi. Çıkan yangın nedeniyle köylülerin evlerinden tahliye edildiğini açıkladı.

Civar kentlerden çok sayıda itfaiye aracı, kaza bölgesine yollanırken, yaralılar Şumnu Bölge Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza yerinde incelemelerde bulunan Başbakan Boyko Borisov, ölü sayısını artabileceği uyarısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.