Hava Durumu

Bu fuar diğer fuarlardan çok farklı

Balıkesir'de Atatürk İlkokulunda mini kitap fuarı açıldı. Öğrencilerin tasarruflarıyla okuma alışkanlığını geliştirmesi sağlandı. 

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bu fuar diğer fuarlardan çok farklı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Atatürk İlkokulu öğrencilerinin cep harçlıklarından tasarruf etmeleri için önce kumbara dağıtıldı, ardından da okulda mini bir kitap fuarı açılarak öğrencilerin tasarruflarıyla okuma alışkanlığını geliştirmesi sağlandı. 
Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırma Projesi" adı verilen etkinliğin açılışı; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cem Hamzaoğlu'nun okulda öğrencilere kumbara dağıtımı ile başladı.
Dağıtılan bu kumbaralarda para biriktiren çocuklar; okul müdürü Mustafa Karaman'ın öncülüğünde okulun toplantı salonunda, kitap evlerinin katılımlarıyla oluşturulan mini bir kitap fuarından kitaplarını satın alabilme imkanına kavuşturuldu.
Bir hafta sürecek mini kitap fuarında bazı kitapların yazarlarının da imza günlerinin düzenleneceği öğrenilirken, mini fuarın açılış kokteyline ise ilgi yoğun oldu.

İKİNCİ DÖNEMDE DE OLACAK 
Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'nın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, ilçedeki okulların müdürleri, öğretmenler, velileri ve vatandaşların katıldığı açılışta; Kaymakam Nazlı ve beraberindekiler kurulan kitap stantlarını gezdi.
Okul yönetimi ve öğretmenler tarafından incelenerek çocukların beğenilerine sunulacak kitaplarla ilgili bilgiler alan Kaymakam Nazlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, öğrencilere tasarruf etme bilinci aşılanırken, birikimlerinin kendilerini geliştirme yönünde yapabilecekleri en güzel yöntem olan, kitap okuma kültürüne de katkı sağlamış olacaklarından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
Yüzlerce kitaptan oluşan fuarın eğitim ve öğretim yılının proje kapsamında ikinci döneminde de gerçekleşeceği vurgulanırken, teknoloji ve internet ile çevrelenmiş öğrencilerin kitapların büyülü dünyası hakkındaki farkındalık seviyelerinde artışa neden olmasının beklendiği de öğrenildi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.