İlaç olarak da kullanılan Kombu Çayı (Kombucha), fermente edilmiş bir çay çeşididir. Yeşil veya siyah çaydan yapılabilir.
Haber Giriş Tarihi: 20.02.2019 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2019 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kombu çayı, Doğu Asya'ya özgü bir çay olup dünyaya yayılmıştır. Fermentasyon esnasında disk biçiminde, jelatinimsi bir zardan meydana gelen mantar oluşur. Kombu mantarı, şekerden oluşan bir beslenme solüsyonu içerisinde yaşar ve bu ortamda sürekli üremektedir. Bu mantar zamanla çayın bütün yüzeyine yayılarak kalınlaşır.
İŞTE KOMBU ÇAYININ SAĞLIĞINIZA OLAN SAYISIZ FAYDALARI...
Salgı bezlerini ve hormon sistemini uyararak ömrü uzattığı söylenmektedir. Vücudun PH'ını dengeler. Vücutta biriken atık ve toksik maddeleri suda çözülebilir hale getirerek daha kolay atılmasını sağlar. Kan dolaşımını hızlandırır. Kalp atışlarını düzenler ve kanı temizlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda sinir sistemine iyi gelerek yüksek tansiyonu düşürmektedir.
HER GÜN BİR BARDAK...
Kan şekeri seviyesini sabitleyerek, şeker hastalığını tedavi eder. Her gün bir bardak tüketilmesi vücuttan bütün toksinlerin atılmasını sağlayarak sindirim sistemini hızlandırmaya yardımcı olur.Vücuttaki serbest radikallerin gelişimini engeller. Bu sayede kanseri tedavi ettiği söylenmektedir. Kolesterolü düşürür. Kabızlık ve basur (Hemoroid) problemlerini iyileştirici etkisi vardır.
KOMBU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
İlk olarak 3 litre içme suyunu bir tencerenin içerisine koyarak kaynatın. Su kaynamaya başladıktan sonra 1,5 su bardağı şekeri ekleyip 5 dk daha kaynatın. Daha sonra ocağın altını kapatın ve kaynamış suyun içine on poşet siyah çay katın.
15 dk demlemeye bırakın, daha sonra çay poşetlerini içinden alıp oda sıcaklığında soğutun.
Çayı iyi temizlenmiş geniş ağzı olan bir kavanoza boşaltın. Daha önce fermente edilmiş çay varsa, az miktarda bu çaydan karıştırmak mayalama işlevi görecek ve hızlı bir fermantasyon sağlayacaktır. Kavanoz oda sıcaklığında bırakılmalıdır. Aynı zamanda kavanozun kapağını kapatmadan önce üzeri bir tülbentle örtülmelidir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bu çayın sayısız faydası var
İlaç olarak da kullanılan Kombu Çayı (Kombucha), fermente edilmiş bir çay çeşididir. Yeşil veya siyah çaydan yapılabilir.
Kombu çayı, Doğu Asya'ya özgü bir çay olup dünyaya yayılmıştır. Fermentasyon esnasında disk biçiminde, jelatinimsi bir zardan meydana gelen mantar oluşur. Kombu mantarı, şekerden oluşan bir beslenme solüsyonu içerisinde yaşar ve bu ortamda sürekli üremektedir. Bu mantar zamanla çayın bütün yüzeyine yayılarak kalınlaşır.
İŞTE KOMBU ÇAYININ SAĞLIĞINIZA OLAN SAYISIZ FAYDALARI...
Salgı bezlerini ve hormon sistemini uyararak ömrü uzattığı söylenmektedir. Vücudun PH'ını dengeler. Vücutta biriken atık ve toksik maddeleri suda çözülebilir hale getirerek daha kolay atılmasını sağlar. Kan dolaşımını hızlandırır. Kalp atışlarını düzenler ve kanı temizlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda sinir sistemine iyi gelerek yüksek tansiyonu düşürmektedir.
HER GÜN BİR BARDAK...
Kan şekeri seviyesini sabitleyerek, şeker hastalığını tedavi eder. Her gün bir bardak tüketilmesi vücuttan bütün toksinlerin atılmasını sağlayarak sindirim sistemini hızlandırmaya yardımcı olur.Vücuttaki serbest radikallerin gelişimini engeller. Bu sayede kanseri tedavi ettiği söylenmektedir. Kolesterolü düşürür. Kabızlık ve basur (Hemoroid) problemlerini iyileştirici etkisi vardır.
KOMBU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
İlk olarak 3 litre içme suyunu bir tencerenin içerisine koyarak kaynatın. Su kaynamaya başladıktan sonra 1,5 su bardağı şekeri ekleyip 5 dk daha kaynatın. Daha sonra ocağın altını kapatın ve kaynamış suyun içine on poşet siyah çay katın.
15 dk demlemeye bırakın, daha sonra çay poşetlerini içinden alıp oda sıcaklığında soğutun.
Çayı iyi temizlenmiş geniş ağzı olan bir kavanoza boşaltın. Daha önce fermente edilmiş çay varsa, az miktarda bu çaydan karıştırmak mayalama işlevi görecek ve hızlı bir fermantasyon sağlayacaktır. Kavanoz oda sıcaklığında bırakılmalıdır. Aynı zamanda kavanozun kapağını kapatmadan önce üzeri bir tülbentle örtülmelidir.
En Çok Okunan Haberler
Şüphe üzerine durduruldu: Araçtan inmeyip, polise direndi!
Bursa merkezli operasyon: Suç örgütü çökertildi!
Uzmanlardan Merkez Bankası değerlendirmesi! Faiz indirimi ne zaman başlar?
TESK Başkanı Palandöken: 'Esnaf ve halk büyük sıkıntıda'
PFDK kararları açıklandı! 7 Süper Lig kulübüne ceza
26 Nisan 2024 Cuma günü maç programı: Bugün hangi maçlar var?
Bursa'da 2 avukatı darp eden iş insanı tutuklandı
Ters laleler, güzelliğiyle görenleri mest etti
Osmaniye'de yılan operasyonu!
Bursa'da feci kaza: Ölü ve yaralılar var
2024 kurbanlık fiyatları belli oldu mu? 1 ton dana kaç bin TL?
Bursa'da mobilya dükkanında korkutan yangın