Hava Durumu

Bu besinler dişleri anında beyazlatıyor

Dişlerinizi beyazlatmak için tonlarca para harcamanıza gerek kalmadan bu besinlerle bembeyaz olacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2019 00:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2019 00:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bu besinler dişleri anında beyazlatıyor

DOĞAL DİŞ BEYAZLATAN 6 YİYECEK

Tükettiğimiz gıdaların bir çoğunda renk boyaları ve kimyasallar vardır. Seneler içerisinde bu tükettiğimiz gıdalar bir şekilde dişlerimizde renk değişimi yaparlar. Hatta diş üzerinde kalıcı leke bile bırakabilirler. Doğal diş beyazlatan 6 yiyecek içerdiği mineral, asit ve vitaminler ile dişlerinizi kar beyazı haline getirecek. Tek yapmanız gereken bu gıdaları tüketmek. İşte dişleri beyazlatan 6 besin...

DOĞAL DİŞ BEYAZLATAN ÇİLEK

Çilek, doğal diş beyazlatan meyvelerden biridir. Çilek içerisinde bulunan bileşenler sayesinde diş lekelerinin çözülmesine yardımcı olur. Dişlerinizi doğal yollardan beyazlatmak için günde altı adet çilek yiyin. Çilek yerken bol bol çiğnemeye özen göstermelisiniz. Çilek yerken hemen yutarsanız etkisi çok olmayacaktır. Bu nedenle uzun süre çilek çiğnemek dişlerinizi beyazlatacaktır.

DOĞAL DİŞ BEYAZLATAN ELMA

Beyaz dişlere kavuşmak için elma yemelisiniz. Elmayı çiğneyerek yemek tükürük salgısını arttırmayı tetikler. Tükürük salgısı arttığında dişlerinize bulaşan diğer gıda renkleri tutmaz. Elma, diş lekelerini çıkartmak için birebirdir. Ayrıca elma içerisinde bulunan malik asit sayesinde cilde tutunan tüm bakteriler yok olur. Aynı zamanda diş lekeleri kaybolur.

KURUYEMİŞ TÜKETİN

Doğal diş beyazlatan diğer gıdalar arasında kuru yemişler vardır. Özellikle ceviz, badem ve kavrulmuş fındık yemek dişleri doğal yollarla beyazlatır. Bunun yanında içerdikleri kalsiyum sayesinde dişlerinizi güçlendirir. Bununla beraber diş fırçalama esnasında dişlerinizi pırıl pırıl yapar.

DOĞAL DİŞ BEYAZLATMA İÇİN SERT PEYNİR TÜKETİN

Dişlerinizi doğal yollarla beyazlatmak için sert peynir tüketin. Sert peynir, uzun süre çiğnendiğinde tükürük bezlerinin üretimini arttırır ve diş üzerindeki lekelerin giderilmesini sağlar. Ayrıca peynir içerisinde yüksek miktarda kalsiyum bulunduğundan dolayı dişler güçlenir. Peynirin diğer bir özelliği ise içerdiği asit sayesinde diş plaklarının dişe tutunmasını engeller.

KEREVİZ

Doğal diş beyazlatan en etkili yiyecek ise kerevizdir. Taze kerevizi direk olarak tüketebilirsiniz. Kereviz içerisinde bulunan selüloz maddesi karbonat gibidir.

HAVUÇ

Havuç içerisinde yer alan bileşenler diş üzerindeki lekeleri çıkartıcı özelliklere sahiptir. Eğer dişlerinizde lekeler var ve beyazlığından şikayet ediyorsanız mutlaka bol bol havuç tüketmeli ve havucu bol bol çiğnemelisiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.