Hava Durumu

Bu besinler çiğ tüketilince zehirliyor!

Yanlış tüketildiğinde veya zamanında tüketilmediğinde son derece tehlikeli hatta ölümcül olan besinler ve zararları...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2019 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2019 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bu besinler çiğ tüketilince zehirliyor!

MANYOK

Manyok, gelişmekte olan dünyada yarım milyardan fazla insan için temel bir diyet sağlayan önemli bir besindir. Ancak manyokun yanlış hazırlanmasının, akut siyanür zehirlenmesine, kısmi felce veya hatta ölüme neden olacak kadar artık siyanür bırakabileceğini unutmayın.

KARİDES

Karides çiftliklerde yetiştirilir. Enfeksiyonların, hastalıkların ve parazitlerin yayılmasını önlemek için, çiftçiler hayvanların yemini antibiyotiklerle pompalar ve suları pestisit ve fungisitlerle doldururlar. Klor da dahil olmak üzere büyük miktarda kimyasal katkı maddesi içine eklenir.

PATATES

Genel olarak, patates tamamen güvenli bir sebzedir. Patatesleri çok uzun süre aydınlık ve aşırı nemli bir ortamda bırakırsanız veya uzun süre bekletirseniz filizlenmeye başlayacaktır.

Filizde oluşan bakteri patatesinize geçer ve filizi kesseniz bile üzerinden zaman geçtiği için patateste kalmış olur.

BADEM

Bu tohumun acı çeşitleri (fındık değil) tatlı bademlerden daha yüksek miktarda siyanür içerir.

Acı badem özü bir zamanlar tıbbi olarak kullanıldı. Ancak küçük dozlarda kullanılmış olmasına rağmen çocuklarda şiddetli veya öldürücü etkiler bile görüldü. Bu yüzden, siyanür tüketimden önce çıkarılmalıdır.

MANTARLAR

Mantarların radyoaktif olanlar da dahil olmak üzere ağır metalleri emme eğilimi nedeniyle, Avrupa mantarları bugüne kadar 1986 Çernobil felaketinden toksisite içerebilir.

Ayrıca toplayacağınız mantarları yollar veya fabrikaların yakınından seçmemenizi öneririz.

BAMBU FİLİZİ

Bambu filizleri çok sayıda Asya yemekleri ve et suyunda kullanılır. Çiğ bambular siyanojenik bazı toksinler içerir.

Bu toksinler kapsamlı bir şekilde pişirilerek yok edilmeli ve bu nedenle taze bambu sürgünleri genellikle başka şekillerde kullanılmadan önce kaynatılmalıdır.

FASULYE

Çiğ fasulye, pişirilerek çıkarılması gereken zararlı tatsız bir toksin içerir. Kırmızı ve böbrek fasulyesi özellikle toksiktir, ancak diğer tipler de gıda zehirlenmesi riski taşır.

Fasulyeleri kaynatmadan içerisinde bulunan toksinler yok edilemez...

RAVENT

Ravent genellikle yapraklarla satılsa da, yenilebilen kısım sadece saplarıdır.

I. Dünya Savaşı sırasında, Yapraklar yanlışlıkla İngiltere'de bir gıda kaynağı olarak önerildi ve bu da insanların zehirlenmesine neden oldu. Yapraklarını karbonatlı su ile yıkamak, soda ve asitler arasındaki reaksiyonu başlatarak onları daha da zehirli hale getirebilir.

Sabah

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.