ABD'de yürütülen bir araştırma ya göre et yeme alışkanlığını değiştirmek ömrü uzatabilir.
Haber Giriş Tarihi: 13.06.2019 22:55
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2019 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
ABD'de yürütülen çalışmada 1986 ila 2010 yıllarında 53 bin 553 kadın ve 27 bin 916 erkek katılımcının yeme alışkanlıkları ve erken ölüm riskine ilişkin verileri incelendi. Araştırmada, günde kırmızı et tüketiminde en az yarım porsiyonluk artışın erken ölüm riskini yüzde 10 oranında artırdığına işaret edildi.
Beslenme ve ölüm riski verileri incelendikten sonra araştırmacılar, sekiz yıl içinde işlenmiş ve işlenmemiş kırmızı et tüketiminde günde en az yarım porsiyonluk bir artışın, sırasıyla yüzde 13 ve yüzde 9 daha yüksek erken ölüm riski ile ilişkilendirildiğini belirtti.
"KIRMIZI ETİN DİĞER PROTEİN KAYNAKLARIYLA DEĞİŞTİRİLMESİNİN ERKEN ÖLÜM RİSKİNİ AZALTABİLİR"
Beslenme ve epidemiyoloji profesörü, Harvard T.H.Chan Halk Sağlığı Beslenme Anabilim Dalı Başkanı ve araştırmanın yazarı Dr. Frank Hu, "Veriler kırmızı etin, kümes hayvanları, balık, kuru yemiş, baklagiller, tam tahıllar ve hatta sebzeler gibi diğer protein kaynaklarıyla değiştirilmesinin erken ölüm riskini azaltabileceğini göstermektedir." dedi.
Hu, bulgulara göre, kırmızı et tüketimini arttırmanın yüksek ölüm riskiyle ilişkili olduğunu ve işlenmiş kırmızı eti fazla tüketen insanlar için riskin özellikle daha arttığını ifade etti.
Çalışmanın sonuçları BMJ (British Medical Journal) dergisinde yayımlandı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bu alışkanlığı değiştirmek ömrü uzatabilir
ABD'de yürütülen bir araştırma ya göre et yeme alışkanlığını değiştirmek ömrü uzatabilir.
ABD'de yürütülen çalışmada 1986 ila 2010 yıllarında 53 bin 553 kadın ve 27 bin 916 erkek katılımcının yeme alışkanlıkları ve erken ölüm riskine ilişkin verileri incelendi. Araştırmada, günde kırmızı et tüketiminde en az yarım porsiyonluk artışın erken ölüm riskini yüzde 10 oranında artırdığına işaret edildi.
Beslenme ve ölüm riski verileri incelendikten sonra araştırmacılar, sekiz yıl içinde işlenmiş ve işlenmemiş kırmızı et tüketiminde günde en az yarım porsiyonluk bir artışın, sırasıyla yüzde 13 ve yüzde 9 daha yüksek erken ölüm riski ile ilişkilendirildiğini belirtti.
"KIRMIZI ETİN DİĞER PROTEİN KAYNAKLARIYLA DEĞİŞTİRİLMESİNİN ERKEN ÖLÜM RİSKİNİ AZALTABİLİR"
Beslenme ve epidemiyoloji profesörü, Harvard T.H.Chan Halk Sağlığı Beslenme Anabilim Dalı Başkanı ve araştırmanın yazarı Dr. Frank Hu, "Veriler kırmızı etin, kümes hayvanları, balık, kuru yemiş, baklagiller, tam tahıllar ve hatta sebzeler gibi diğer protein kaynaklarıyla değiştirilmesinin erken ölüm riskini azaltabileceğini göstermektedir." dedi.
Hu, bulgulara göre, kırmızı et tüketimini arttırmanın yüksek ölüm riskiyle ilişkili olduğunu ve işlenmiş kırmızı eti fazla tüketen insanlar için riskin özellikle daha arttığını ifade etti.
Çalışmanın sonuçları BMJ (British Medical Journal) dergisinde yayımlandı.
En Çok Okunan Haberler
Rönesans Rezidans'ın davası başladı! Müteahhitten tepki çeken savunma
Türkiye ile Yunanistan arasında kriz
Türkiye ve Azerbaycan arasında tarımsal alanda iş birliği
BM Genel Sekreteri Guterres: 'Orta Doğu bir uçurumun kenarında'
Eşsiz doğal güzellik: Tarsus Şelalesi
Bursa'da define faciasında yeni görüntüler!
Kazada motosiklet sürücüsü olay yerinde can verdi!
Sarıyer'de taksi şoförü cinayeti: Şüpheli adliyeye sevk edildi!
Evde Lezzetli Vegan Pizza Nasıl Yapılır?
19 Nisan 2024 Cuma günü maç programı: Bugün hangi maçlar var?
Tokat'ta korkutan deprem!
Kazadan 3 gün önce organlarını bağışlamış: Melek, 4 kişiye hayat olacak