Hava Durumu

BTSO, Türkiye ekonomisine güç katıyor

Faslı iş adamları ile bir araya gelen Bursalı iş insanları, Kazablankalı sektör temsilcileri ile çok sayıda anlaşmalar yaptı. BTSO'nun kendilerine ufuk açtığını söyleyen tasarım firması müdürü Gülşah Özbay, "BTSO sayesinde üretimimiz artıyor, Bursa ekonomisi güçleniyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2018 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2018 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
BTSO, Türkiye ekonomisine güç katıyor

Bilal KAYAALTI/ Kazablanka- Fas

BTSO Bebe Çocuk Konfeksiyonu üreticileri, UR -GE faaliyeti kapsamında Fas'ın sanayi ve ticaret başkenti Kazabilanka'da bu ülkenin iş adamlarıyla bir araya geldi. Bursalı firmaların açtıkları stantlara Faslı şirketler büyük ilgi gösterdi. Bursa Hayat Gazetesi'ne konuşan Faslı ve Bursalı temsilciler, BTSO'nun Türkiye ekonomisi için büyün bir güç olduğunu söylediler. 60 firmanın stant açıp ürünlerini sergilediği organizasyonda iş görüşmeleri yapıldı, siparişler alınarak üretim ağı oluşturuldu.

'TİCARİ ALANDA MORALLER TAVAN YAPTI'

Kazabilanka'da gerçekleşen işbirliği toplantısına gelen ve 2011 yılında kurulan tasarım firmasının müdürü Ezgi Danışmend Çetiner, BTSO'nun Bursa iş insanlarının dünyaya açılmaları için çok önemli bir görev üstlendiğini belirterek, "BTSO'nun UR-GE faaliyetlerinin değerini Fas'a gelince gördük. Böyle bir adımın parçası olmaktan dolayı kendimizi şanslı hissediyoruz. Kazanblanka'da gerçekleşen bu etkinlikte şehrimizden gelen iş insanlarının iş bağlantıları yapıyorlar. Ticari anlamda moraller tavan yaptı,  buradaki firmalar, kentimizden gelen hazır giyim firmaları ile ilk görüşmelerinde bile anlaşmalar yaptılar. Umduğumdan daha iyi bir ortamla karşı karşıyayız" diye konuştu.

'İHRACATTA CİDDİ MESAFE ALDIK'

Sektörde yeni olmalarına rağmen ihracatta ciddi bir mesafe aldıklarını dile getiren BTSO UR-GE Üyesi ve Gocoland Firma sahibi Gülşah Özbay, BTSO'nun girişimleriyle Bursalı firmaların Fas'a gelmelerinin önemine değinerek, "Afrika ülkelerine azımsanmayacak derecede ihracat yapıyoruz. Kendi imkânlarımızla yaptığımız çalışmalar yetersiz kalıyordu, BTSO bize olanak sağladı, köprü oldu. Bu sayede Bursa ekonomisinin güçlendiğine şahit oluyorum.  Faslı bazı firmalarla ticari anlaşmalar yaptık, ürünlerimizi görünce çok beğendiler, pazarlık yapmadan siparişler aldık. Yoğun bir ilgiyle karşı karşıyayız" dedi.

'GÖZÜMÜZ KAPALI ANLAŞMALAR YAPTIK'

Suriyeli iş adamı Said El Hanachı, Bursalı hazır giyim firmalarının yöneticilerini Kazablanka'da görmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydederek, şunları söyledi: "Biz Türkiye'den ürün alıyoruz. Son dönemde Bursalı firmalarla çalışmaya başladık, buradan aldığımız ürünleri ABD'ye satıyoruz. Bursalı firmaların ürettiği mallar çok kaliteli. Gözümüz kapalı anlaşmalar yapıyoruz. BTSO'nun iki ülke iş insanlarını bir araya getirmesi, Fas'la Türkiye arasındaki ticari ilişkileri çok farklı bir yere taşımakla birlikte ekonomik güç katıyor. Buraya gelen Bursalı firmalarla yaptığımız ilk görüşmede siparişler verdik. BTSO'lu yetkililerden ricamız, Fas'ın diğer kentlerinde de fuarlar yapmaları. Bu sayede Fas'ta çok farklı bir potansiyel meydana gelecek" diye açıklamalarda bulundu.

'BURSALI FİRMALARI KEŞFETTİK'

Türkiye ile olan ticari ilişkilerinin katlanarak artması gerektiğine dikkat çeken Faslı iş adamı Khayr Katova, Türk firmalarından ürün ithal ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Biz Türkiye'deki firmalarla genel anlamda ticaret yapıyoruz ama Bursalı firmaları sonradan keşfettik. Çünkü çok kaliteli ürünler imal ediyorlar. Fuarımıza katılan Bursalı iş adamlarıyla anlaşmalar yaptık, siparişler verdik. Umut ediyorum ki, Kazablankalı ve Bursalı firmalar, ticari anlamda çıtayı en yükseğe taşırlar. Böylelikle iki ülkenin ekonomisi daha güçlü olur. Şunu açıkça söylüyorum, biz Türkiye ile kardeşiz. Aynı dili konuşmasak ta, aynı dinin mensuplarıyız. Her alanda güçlenerek dışa bağımlı olmaktan kurtulmak zorundayız" şeklinde konuştu.

'BTSO'YU ALKIŞLIYORUM'

Fuara katılan Faslı Tüccarlar Uluslararası Birliği İş Adamları Dernek Başkanı Ahmet El Hameun, Sanayi ve ticari alanda Türkiye ve Fas'ın daha güçlü bir yapıda olması için tek yumruk olmaları gerektiğini söyleyerek,  "Böyle programların iki ülke iş insanlarına çok büyük katkısı oluyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın attığı bu adımı alkışlıyorum. Bursalı meslektaşlarımızı Fas'a fabrikalar açmaya, üretim yapmaya davet ediyorum. Tecrübelerime dayanarak söylemek isterim ki, Bursalı firmaların ürünleri hem çok kaliteli, çeşit bol ve ucuz. Dolayısıyla iş görüşmelerimizi arttırmak zorundayız.  Bunu da daha çok fuar açarak yapmalıyız. Sizin aracılığınızla Bursalı iş adımlarını Fas'ın farklı kentlerine bürolar açmalarını öneriyorum. Türkiye'nin Fas pazarında daha büyük bir alanı kaplamasını arzu ediyorum" dedi.

'ÇOK BAŞARILI İŞLERE İMZA ATACAĞIZ'

Kazablanka'da farklı alanlarda yatırımlar yaptığını ve hazır giyim sektöründe öncü bir firma olduklarını dile getiren Rhali Firması Sahibi ve iş adamı Tahar Farıh Rhalı ise şunları söyledi:  "Hazır giyimde toptan ürün satıyoruz. Bu organizasyonun bize çok büyük faydası oldu. Bursalı firmalarla anlaşmalar yaptık. Ürünlerin kaliteli olduğuna şahit olduk. Bizleri Bursalı imalatçılarla buluşturduğu için BTSO'lu yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Çok başarılı bir fuar oldu. Moraller üst seviyede. İnanıyorum, Fas ve Türkiye ekonomileri daha güçlü bir yere gelecek. Başarılı iş adımlarımız olacak. Yakın kültür ve aynı dine inanan bireyler olarak, böyle programları daha sık yapılması gerekiyor. Önümüzdeki ay Bursa'da yapılacak olan fuara kalabalık bir heyetle katılacağız. Kazablanka Ticaret Odası olarak, yeni dönemde daha güçlü anlaşmalar yapacaklarını" sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.