Hava Durumu

BTM örnek olmaya devam ediyor!

Bursahayat.com.tr'de yayınlanan 'Hayatın İçinden' adlı programının bu haftaki konuğu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ydi. Bursa'yı geliştiren projeleri tek tek hayata geçiren Altepe, 'Büyük hedefleri olan ülkenin büyük hedefleri olan şehriyiz. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), için yeni kurulan tesisle birlikte 'kapasite ve tesisatlarıyla birlikte' dünyanın ilk 5 bilim merkezi arasında yer alacağız' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
BTM örnek olmaya devam ediyor!

Bursa'yı geliştiren projeleri kararlı adımlarla hayata geçiren Altepe, 'Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin her türlü talebinizde yanınızdayız. Bilime gönül verin ve kendinizi çok iyi şekilde yetiştirin. Kendisini yetiştirmiş bilgili bir insan, hayatta hiçbir zaman zorluk çekmez. Her türlü zorluğu aşar ve toplumun aradığı insan olur. Sizler de inşallah, yarınların umudu olarak toplumdaki yerlerinizi alacaksınız. Büyük hedefleri olan ülkenin büyük hedefleri olan şehriyiz BTM için yeni kurulan tesisle birlikte 'kapasite ve tesisatlarıyla birlikte' dünyanın ilk 5 bilim merkezi arasında yer alacağız. Dünyadaki uygulamalar müze şeklinde, bizdeki ise bilim ve teknoloji eğitimine imkan veriyor. Türkiye'de eğitim seviyesinin yükselmesini önemsiyoruz. Kreatif bir nesil için Fatih projesi ile buradaki 300'ün üzerindeki deney düzeneklerinin herkes tarafından ulaşılabilir olması çok önemli. Eğitimde, her türlü desteğe hazırız. Gençlerimize "Başımıza icat çıkarın" diyoruz. Bilim ve Teknoloji Merkezi sayesinde yeni neslin bilime olan ilgisinin her geçen gün artıyor diğer taraftan daha önce ithal edilen deney düzenekleri artık tamamen yerli olarak üretilirken  bunun da Bursa sanayinin gelişiminin önemli bir göstergedir' dedi.

YERLİ ÜRETİME DE GEÇMEYİ BAŞARDIK

Temel hedeflerini gerçekleştirdiğini belirten Altepe, "Bilime meraklı bir neslin yetişmesi, öğrencilerin okullarında gördükleri konuları uygulamalı olarak görebilmeleri amacıyla kurduğumuz Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, teknik kapasitesini her geçen gün daha artırıyor. Sürekli yenilenen deney düzenekleri ile bilim meraklılarına eğitimle eğlenceyi aynı çatı altında sunan BTM'deki deney düzenekleri de artık tamamen yerli olarak üretilebiliyor. BTM'nin Bursa ve çevresinde önemli bir eksikliği gidererek her gün yüzlerce öğrencinin merkeze gelip okulda gördükleri pratik bilgileri uygulama imkanı buluyor. Bizim temel hedeflerimizden biri de daha önce ithal ettiğimiz bu düzeneklerin Bursa'da yerli olarak üretilmesini sağlamaktı. Artık bunu da başardık. Sanayimizin bu deney düzeneklerini de üretecek durumu gelmesi bizim için çok sevindirici" diyerek konuşmasını sürdürdü.

ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

"Kampüsümüzde; bilimsel düzenekleri, özel tasarım galerileri, simülatörler, planetaryum, gezici ve geçici sergileriyle dünyanın en iyileri arasında bulunacak. Uygulamada şu anda bizden iyisi sadece Amerika'da var. Yeni yerimizle birlikte tüm şehirlere ve ülkelere fark atacağız. Bursa'da hizmete alınan birçok faaliyete Türkiye'de hala yabancı.  Bunların en önemlisi bilim merkezin. İnşallah BTM, önümüzdeki yaz aylarında yeni yerine taşınacak ve gördüğünüz kapasite 2 katına çıkmış olacak. Hedefimiz, önümüzdeki yıl içerisinde, bilim merkezini istediğimiz şekliyle faaliyete sokmak. Okullarda aldığınız fen bilgilerinin pratik uygulamalarını görmek, bizzat uygulamak farklı bir şey. Enerji nasıl üretilir, güneş enerjisi nedir, radar nasıl çalışır. Fen bilimlerinde öğreneceğimiz, bilmemiz gereken çok konu var. Daha çok vakit ayırarak bu tür merkezleri ziyaret etmeniz, buralardan fazlasıyla istifade etmeniz en büyük beklentimiz. Çünkü ne kadar çok bilir ve çalışırsak, ülkemiz de o kadar gelişir"

GENÇLERİMİZ HER ZAMAN YANINDAYIZ

Başkan Altepe konuşmasını şu şekilde sonlandırdı; "Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin her türlü talebinizde yanınızdayız. Bilime gönül verin ve kendinizi çok iyi şekilde yetiştirin. Kendisini yetiştirmiş bilgili bir insan, hayatta hiçbir zaman zorluk çekmez. Her türlü zorluğu aşar ve toplumun aradığı insan olur. Sizler de inşallah, yarınların umudu olarak toplumdaki yerlerinizi alacaksınız. Büyük hedefleri olan ülkenin büyük hedefleri olan şehriyiz BTM için yeni kurulan tesisle birlikte 'kapasite ve tesisatlarıyla birlikte' dünyanın ilk 5 bilim merkezi arasında yer alacağız"

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.