Hava Durumu

Böyle boyacı başka yerde yok

Cumhuriyet Caddesi'nin simgelerinden ayakkabı boyacısı Rıfat Yurtsever, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Şık giyimi ve pala bıyıkları Cumhuriyet Caddesi'nde gezen herkesin ilgisini çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2019 07:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2019 07:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Böyle boyacı başka yerde yok

Ali KAMUR/Erol ALTIKARDEŞLER

Kendine has tarzıyla tanınan Rıfat Yurtsever, Cumhuriyet Caddesi'nin simgelerinden olmuş durumda. 80 yaşında olan Yurtsever, kendine özgü tarzı ile Cumhuriyet Caddesi'ne uğrayan herkesin odağında yer buluyor. Emekli olduktan sonra mesleğe başladığını ifade eden Yurtsever, insanların kendisiyle fotoğraf çekinmek için sıraya girdiklerini söylüyor. Yurtsever, ayrıca takım elbise ve kravat olmadan ayakkabı tezgahına geçmeyeceğini, insanlara saygısı olduğunu dile getirdi.

Bursa'nın en dikkat çeken ayakkabı boyacısına kendisi hakkında merak edilenleri sorduk.

'7 SENEDİR BU MESLEĞİ YAPIYORUM'

Rıfat Yurtsever, 7 senedir ayakkabı boyacılığı yaptığını söyledi. Daha önce otellerde ve devlet su işlerinde çalıştığını ifade eden Yurtsever, emekli olduktan sonra ayakkabı boyacılığı yapmaya karar verdiğini belirtti. Yurtsever, "Tesadüfen bu mesleği yapmaya karar verdim. İnsanlarla aynı ortamda bulunmayı çok seviyorum. Bu mesleği yaparsam kendimi iyi hissedeceğimi düşündüm, o yüzden bu mesleği seçtim" dedi. Ziyarete gelen herkesin kendisini sevdiğini söyleyen Yurtsever, "İnsanlar bana karşı hoşgörülü davranıyor. Sempatik buluyorlar. Beni ayrı bir şekilde görüyorlar" şeklinde konuştu.

Dikkat çeken giyim tarzı ve bıyıklarıyla Yurtsever Cumhuriyet Caddesi'nin simgelerinden biri oldu.

'İNSANLARDAN KOPAMIYORUM'

Mesleğini sevdiğini ifade eden Yurtsever, "Mesleğimi seviyorum ama niyetim bırakmak. İnsanları sevdiğim için bırakamıyorum. İnsanlarla, toplumda beraber yaşamak istiyorum" dedi. Cumhuriyet Caddesi'nde ayakkabı boyacılığı yapan Yurtsever, "Belediye başkanı ve bakan ile görüştüm. Onlardan şehir merkezinde bir yer istedim." ifadelerini kullandı. Kısa bir süre içinde belediye başkanı ile tekrar görüşme yapacağını belirten Yurtsever, Orhan Camii'nin oradaki havuzun orada mesleğine devam etmek istediğini dile getirdi.

Yurtsever, insanlarla iç içe olmak için böyle bir meslek seçtiğini kaydetti.

'FOTOĞRAF İÇİN SIRAYA GİRİYORLAR'

Yurtsever, burada fark edildikten sonra başka yerde çalışması için teklif aldığını söyledi. Yurtsever, "Bir otel tarzımı beğendiği için, kendileriyle çalışmamı istedi. Ayıp olmasın iyi de para verdiler. Bursa'ya gelen, beni gören herkes benimle fotoğraf çekinmek istiyor. Hatta sıraya giriyorlar. " dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.