Hava Durumu

BOSİAD'ın projesi muhteşem bir geceyle başladı

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD), 'Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim' sloganıyla gerçekleştirilen gecede, gençleri mesleki eğitime yönlendirmek amacıyla sanayicilerin rol aldığı ve seslendirdiği rap klibi dikkat çekti,

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2019 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2019 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
BOSİAD'ın projesi muhteşem bir geceyle başladı

Kalifiye işgücünün yetiştirilmesine katkıda bulunarak gençleri meslek eğitimine özendirmek amacıyla 'BOSİAD Mesleki-Teknik Eğitimi Özendirme Projesi'ni hayata geçiren Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD), projesinin açılışını düzenlediği konserle gerçekleştirdi. 'Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim' sloganıyla gerçekleştirilen gecenin sürprizi ise gençleri mesleki eğitime yönlendirmek amacıyla sanayicilerin rol aldığı ve seslendirdiği rap klibi oldu. Sözlerini BTSO eski Genel Sekreteri ve Bursa Çimento Şirketler Grubu Yönetimi Kurulu Başkanı Ergun Kağıtçıbaşı'nın yazdığı rap klibi büyük ilgi görürken, konukların isteği üzerine 2 kez gösterildi.

18 Ocak 2019 Cuma akşamı Merinos AKKM'de verilen konsere; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, BOSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, duayen sanayiciler Adnan Türkay ve Ergun Kağıtçıbaşı, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

BAYRAK: OKULLARIMIZI YENİDEN ŞEKİLLENDİRMELİYİZ!

Gecede yaptığı açılış konuşmasında, bu süreçte Milli Eğitim ve mesleki-teknik okullarla çalışarak, okul-sanayi arasındaki bağlantıyı güçlendirmek istediklerine vurgu yapan BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, "Yapılacak her türlü çalışmaya kılavuzluk edecek, ortak bir sesin oluşmasını sağlamak ve nitelikli işgücü alanında çağa uyumlu nesiller yetiştirmeye yardımcı olabilmek için, BOSİAD ve Bursa OSB olarak eğitim faaliyetlerini destekliyoruz. Bugün 'Güçlü Türkiye için Mesleki Eğitim' sloganı ile Mesleki ve Teknik Eğitimi Özendirme Projesinin startını veriyoruz. Dünyanın hızla değiştiğinin farkındayız. Endüstri 4.0 ile yapay zekanın hayatımıza girmesi ve şu anda ismini koyamadığımız yeni mesleklerin hayata geçeceğinin, biz sanayiciler olarak bilincindeyiz. 15 yıl içinde şu andaki mesleklerin %47'sinin yok olacağını bilerek okullarımızı şekillendirmeliyiz" dedi.

UĞUR: BU PROJE FARKINDALIK OLUŞTURACAKTIR

Özellikle özel sektörün, sanayinin sıkıntı çektiği nitelikli eleman sorununun çözülmesi için mesleki eğitime ağırlık vermek gerektiğine işaret eden BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur da, "Sanayide dijitalleşme ve Endüstrinin 4.0'ın konuşulduğu, rekabetin çok yoğun yaşandığı bu süreçte, Bursa iş dünyası olarak bizler de mesleki eğitime katkı sağlamak zorundayız. Eğer ülke olarak 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmak istiyorsak, mesleki eğitimde bir sıçrama yapmak zorundayız. Ve nitelikli çalışan yetiştirilmesi konusuna dikkat çekmek amacıyla 'BOSİAD Mesleki-Teknik Eğitimi Özendirme Projesi'nin önemli bir farkındalık oluşturacağına inanıyorum" diye konuştu.

İŞTEN SESLER KOROSU MEST ETTİ

Konuşmaların ardından, Dr. Aysel Güler ve Şef Kenan Güler'in yönetimindeki Akteknik Kalıp, Bosch, BOSİAD, Elsisan, MarturFompak, Oyak Renault ve Türkün Holding firmalarının çalışanlarından oluşan 'İş'ten Sesle Korosu sahne aldı. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği gecede, tüm koristlere, şeflere, projeye katkı koyan eğitim kurumlarının yöneticilerine, koroyu oluşturan firmaların temsilcilerine ve 'Gel Hadi Gel Meslek Lisesine, Değer Katalım Ülkenin Değerine' nakaratıyla tüm davetliler tarafından ayakta alkışlanan rap klibinde yer alan iş insanlarına da plaket verildi. Gecenin sonunda 'Memleketim' şarkısı hep birlikte coşkuyla söylendi.

KLİBİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.