Hava Durumu

Boot Camp Hapishanesi'nden Euroleague şampiyonluğuna...

Olympiakos'u muhteşem bir oyunla devirip Avrupa'nın 1 numarası olan Fenerbahçe'de büyük zaferi ay-yıldızlı bayrakla kutlayan tek isimdi Bobby Dixon. Dixon'ın hayatı ise öğrenenleri şaşkına çeviriyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Boot Camp Hapishanesi'nden Euroleague şampiyonluğuna...

Pınar Karşıyaka forması altında büyük başarılara imza atarken, Türk vatandaşlığına geçip Ali Muhammed adını aldı. 

Sonrasında ise transfer olduğu Fenerbahçe ile THY Euroleague şampiyonluğuna ulaştı. Böyle bakınca sadece başarılı bir sporcu gibi görünen 34 yaşındaki basketbolcunun hayatı aslında tam bir yeniden doğuş hikayesi.Bobby, 10 Nisan 1983'te geçimini uyuşturucu satarak sağlayan bir ailede Chicago'da doğuyor. O da ailenin birçok ferdi gibi uyuşturucu nedeniyle cezaevine giriyor.

Hatta Dixon ailesinin tamamı 2001'de Boot Camp hapishanesinde aynı anda yatıyor. Dixon'ın kardeşi 1996'da sırtından vurularak ölüyor.

O sırada da mahkum olan annesi, oğlunun cenazesine elleri kelepçeli olarak katılıyor. Bobby hayatının dönüm noktası olarak gördüğü hapishaneden tahliye olur olmaz ise temiz bir hayatı tercih ediyor ve Chicago'da gündüzleri kargo şirketinde akşamları ise plajlarda çalışıyor.

Bu sırada patronu Bryan McKinny'nin yönlendirmesiyle basketbola başlıyor. Müthiş bir hırs ve çalışma azmiyle zaferler elde etmeye başlıyor. 

1.78 olan boyu nedeniyle NBA'de oynama şansı elde edemeyeceğini düşünen Bobby, rotasını Avrupa'ya çeviriyor. Sornasında da yolu büyük zaferler elde edeceği Türkiye'ye düşüyor. 

Pınar Karşıyaka'daki başarıları sonrası Fenerbahçe'ye transfer olan Bobby Dixon, o günleri unutmuyor.

Dixon o günleri şöyle anlatıyor:

Beni tanıyorsanız başımdan geçenleri, lise sonda hapse düştüğümü ne yaşadığımı biliyorsanız... 

Calibri'nin kirli ortamından çıkan bir proje çocuğuydum. Bu noktaya tırnaklarımla kazıyarak geldim. Beni en şöhretli insanları tebrik ettiğiniz gibi tebrik etmeniz lazım.Bu noktaya gelebilmek için neler yaptığımı, nasıl ailevi sorunları aştığımı bilemezsiniz. Beni çamurun içinden çıkan milyoner gibi değil, hak ederek gelmiş bir oyuncu gibi selamlayın.

Dixon, Olympiakos'la oynanan finalden sonra yapılan kutlamada Türkiye bayrağını düşürmedi. Hürriyet'te yer alan habere göre "Seremonide Türkiye bayrağı taşıdım çünkü ben Türk'üm. Adım Ali Muhammed, burada yaşıyor ve bu ülke için oynuyorum. Kendimi Türk gibi hissediyorum" dedi.

Finalde 13 dakika oyunda kalan Dixon, 8 sayı 2 ribaund ve 2 asistle oynamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.