Hava Durumu

Biz sussak tarih susmaz!

Kurulduğu günden bu yana birçok önemli ismin yer aldığı kuruluş olan Milli Türk Talebe Birliğinin geçmişinden ve bugününden bahseden Milli Türk Talebe Birliği Bursa Şube Başkanı Samet Enes Öztürk, Bursa Hayat Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Biz sussak tarih susmaz!

Röportaj: Ömer KARAKAYA-Ayşegül SEVER

Fotoğraf: Can SEZER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Abdullah Gül'ün ve birçok bürokratın gençliğinin geçtiği kuruluşlardan biri olan Milli Türk Talebe Birliği Bursa'daki faaliyetlerini Şube Başkanı Samet Enes Öztürk okurlarımıza anlattı.

Bize kendinizden bahseder misiniz?

Kırıkkale doğumluyum. Bürokrat bir ailenin çocuğuyum. Babam kaymakam olduğundan dolayı Türkiye'de şehir şehir gezdik. Bu durumun benim yaşantımda avantajı oldu. Birçok insan tanıdım. Şu anki talebe birliğin başkanlığında bunun etkisini görüyorum. İnsan her tarafta çalacağı bir kapısının olmasından mutluluk duyuyor. Bursa'da başkanlığı 14 Kasım 2015 yılında aldım. Halen, Hukuk Fakültesi üçüncü sınıfta öğrenim görüyorum.

Birlik Bursa'da ne zaman kuruldu?

Milli Türk Talebe Birliği Bursa'da 9 Mayıs 2013'de kuruldu. Ben üçüncü başkanım. Milli Türk Talebe Birliğinin asli kuruluş tarihi 1916'dır. Bu tarihte Türk Talebe Cemiyeti adı altında kuruluyor. Bu birlikte beş evre var. Biz şu an beşinci evreyiz. Şöyle ki 1916'da kurulduktan sonra 1936 yılında kapatılıyor 40'lı yıllarda tekrar açılıyor 50'li yıllarda tekrar bir sekteye uğruyor daha sonra devam ediyor 1965 yılında sağcı ve İslamcı cemaat Milli Türk Talebe Birliğine geçiyor. İlk İslamcı Başkanımız Rasim Cinisli ondan sonra İsmail Kahraman, daha sonra bizim bu yıl açtığımız Burhanettin Kayhan başkanımızın da ismini verdiğimizle beraber Mehmet Güney ile de beraber tamamen bir İslami yapıya bürünüyor. Tabi ilk açıldığı zaman İttihat ve Terakki Cemiyetinin fikir alt yapısında kurulmuş bir yapıdır. 80 darbesi ile birçok sivil toplum kuruluşu gibi Milli Türk Talebe Birliği'nin akıbeti kapanmak oldu. Darbeler olduğu zaman Türkiye'de ilk kapatılan teşkilat Milli Türk Talebe Birliği'dir. Biz bununla övünüyoruz. MTTB'de büyüklerimiz üç darbe gördü ve bu birlik üçünde de kapatıldı.

Birlik olarak vizyonunuz ve misyonunuz nedir?

Milli Türk Talebe Birliği tarihin hiçbir döneminde kavganın tarafı olmamıştır. MTTB şu anda yayınlanan bir dizi var orda da çok güzel anlatılıyor. Ben dizinin MTTB'yi insanlara tanıtması açısından güzel etkisi olduğunu düşünüyorum. MTTB'nin şöyle bir yapısı var, bakın tiyatro müdürlüğü var. O dönem hangi teşkilatta tiyatro müdürlüğü var ki? Kültür sanat müdürlüğü var, fotoğraf yarışmaları var, çocukların hem mental hem fikri açısından gelişmesi için programlar var. Üstat Necip Fazıl Kısakürek bilfiil talebe birliğinde, Mustafa Yazgan, Abdurrahman Dilipak bunlar bizim ocağımızda fikir insanları yetiştiren insanlar. MTTB vizyonunu ve misyonunu yerli ve milli insan yetiştirme üzerine kurmuştur. Bize arif insan lazım. Biz arif insan yetiştiriyoruz. Bir projemiz var. Yerli sanatçı tiyatrocu yetiştireceğiz. Bakın liseli talebelerim 2 bin 500 kilometre menzilli balistik füze yaptılar. Proje aşamasını tamamladılar şimdi TÜBİTAK'a gönderiyoruz. Bir nesil sağ sol davalarında Türkiye'de kurban edildi. Bir nesil bu FETÖ'cüler yüzünden kaybedildi. 80 öncesi Milli Türk Talebe Birliği kuşağı çok donanımlı kuşak ama maalesef 80'den 2008 arasında yeniden kurulma sürecinde 38 yıllık bir boşluk var. Burada bir kod kaybı var. Biz bu kodu yeniden oluşturuyoruz.

MTTB'nin Bursa faaliyetleri nelerdir?

Faaliyet bülteni oluşturuyoruz. Ben devraldıktan sonra ne yapmışız diye şu an 362 sayfa oldu. Yani her güne aşağı yukarı 1 sayfa geliyor. Öyle bir yoğunlukta çalıştık. Geçen hafta biz 67.inci salon programımızı yaptık. Bursa'da 1 yıl 4 ay gibi bir süre içerisinde 67 program yaptık. Bu programların hepsinde hamdolsun ki salonlarımız doluydu. Biz kendimizi uyandırıcı nesil olarak görüyoruz. İnsanları uyandırmaya çalışıyoruz. Hukuk Fakültesi bizim kalemiz oldu. Ben geldiğimde tek kişiydik ve şu an orası bizim kalemiz haline geldi. Biz Türkiye'de ilk defa bir hukuk fakültesinde 'Namaz Ve Diriliş' adlı konferans yaptık. Bize yapamazsınız dediler üzerimizde baskı oluşturdular aşırı uçlar ama biz dedik ki "Bizim arkamızda Cenab-ı Hak var siz kimsiniz ki?" Etkinliklerimizi milli ve manevi değerlere yönelik yapıyoruz. Akademik çalışmalarımızı üniversitede yapıyoruz. Ahmet Yenilmez ile Çanakkale Tiyatroları yaptık, Serdar Tuncer ile 'Uyan Artık Yiğidim', Ahmet Bulut ile 'Namaz ve Diriliş' programları yaptık. Hala daha tarih okumalarımız ve edebiyat okumalarımız devam ediyor. Necip Fazıl Kısakürek'in yanında 20 yıl kalmış olan Mustafa Yazgan ile de beraber Medeniyet Okumaları devam ediyor.

'Sevda Kuşun Kanadında' dizisi tam olarak sizi yansıtıyor mu?

Evvela diziler bir kurgunun ürünüdür. Bu dizide MTTB gençliğinden esinlenilmiştir. MTTB gençliği bu dizide yansıtılmış derseniz koca bir tarihi çöpe atmış olursunuz. MTTB'nin kimliğini doğru yansıtmıştır diyebiliriz. Dizilerin reyting almadan yaşamaları çok zor. Ama tabi Milli Türk Talebe Birliğini öğrenmek isteyen insan talep etmeli. Bizim adımızda talebe var talep eden manasına gelir. Bunu talep etmeliler ve öğrenmeliler.

Darbelerde neden ilk kapatılan oldunuz?

Tarihe baktığım zaman büyüklerimden de dinlediğimde şunu gördüm, milli talebe birliği gençleri öğrencileri bir fikir etrafında çok güzel toplayabilmiş. Yani sokağa çıktığınızda o dönemde birliğin başkanı dönemin yöneticileri ile görüşen brifing veren onlarla çalışmaları konuşan yaptıkları yanlışı yüzlerine savuran bir kimliği var. Bu noktada eğer ülkede bir yönetim değişecekse bu yönetimin ilk kapatmak isteyeceği yer bizim birliğimizdir. Sebebi hiçbir yapı kendi karşısında hakkı hakikati yüzüne savurmasını istemez. Biz sussak tarih susmaz.

Birliğe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katkısı ve ilgisi ne düzeyde?

Bu sorunun iki cevabı var. Reis-i Cumhurumuz'un yetiştiği zamanlar zor zamanlardı. Büyük bedeller ödeyerek bu dönemlere kadar geldiler. Onlar bizim önümüzü çok geniş bir şekilde açtılar. En bariz örneği anayasada seçim yaşının 18'e düşmesidir. Karşı çıkanlara diyorum. 15 yaşında Çanakkale'de şehit olanları bilmiyor musunuz? Hz Muhammed'in 18 yaşındaki sahabeye orduyu teslim ettiğini bilmiyor musunuz? 18 yaşındaki bir çocuk vatan için şehit oluyorsa meclise de girebilir. Bu tamamen demokratik bir hak. Cumhurbaşkanımız sürekli konuşmalarında ifade ediyor 'Gençler koşacaksınız, risk alarak koşacaksınız' diyor. Mesele şu ki Cumhurbaşkanımız yanımızdayken bizi böyle desteklerken bizim yatma lüksümüz yok. Biz sürekli çalışacağız. Biz saha teşkilatıyız.

Birlikte farklı görüşte insanlara yer var mı?

Var. Öyle gençler de geliyor. Bizim Bursa'da bunu oturtmaya çalıştığımız sistem budur. Herkesi kucaklayabilmek. Herkese ulaşabilmek. İmanlı nesiller namazlı nesiller zaten sizin neslimiz. Bizim bizden olmayan karanlıkta kalmış insanlara ihtiyacımız var. Kolunda dövme olursa olsun kardeşim bu adam alkol mü alıyor alsın sen düzelteceksin bunu, biz düzelteceğiz. İnşallah da biz karanlıkta kalmış yanlışta kalmış insanlarımıza ulaşarak onları kazanmaya çalışacağız. Benim teşkilatımda öyle insanlar var. Biz o insanları kazandık.

Başkanlık sistemi hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Tarafım belli amacım belli. Biz MTTB olarak bizden yetişmiş, bizim insanımız reisimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın her ne olursa olsun arkasındayız. Her ne olursa olsun kararını destekliyoruz. Zaten bizim genel başkanımızın da ifade ettiği gibi biz evet diyeceğiz. Türkiye çok kritik bir dönemeçte. Türkiye bunu kaçırmamalı. Bakın ilk defa milletin elinde böyle bir fırsat var. İlk defa millet kendi anayasasını yapıyor kendi sistemini getiriyor. Bugün 65.inci hükümetteyiz. Geçmiş ortada. Tam 15 yıldır düzgün bir lider var. 15 yıldır dik duran bir lider var. 15 yıldır bu lider bu tebaayı etrafında topladı toplayamayanları da gördük hep beraber yaşadık. Biz liderimize güveneceğiz liderimizi çıkaracağız. Türk milleti her zaman lider çıkarmıştır. 16 Nisan'da yüksek bir oranla evet çıkacağına canı gönülden inanıyor ve güveniyorum. Milli Türk Talebe Birliği insan yetiştirmeye adam yetiştirmeye devam ediyor. Yetiştirmeye devam edecek. MTTB tüm engellere rağmen yoluna devam edecek. Bursa'da biz dik duruyoruz ehlisünnetten ayrılmıyoruz inşallah reisimizin çizgisinden ayrılmıyoruz onun dik duruşu bizlere güven veriyor güç veriyor. Daha güzel işleri hep birlikte yapma dileğiyle çok teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.