Hava Durumu

Bir şehirde daha okullar tatil

Bolu ve Düzce'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2016 00:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2016 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bir şehirde daha okullar tatil

Bolu'da akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle il genelinde okulların yarın, bir gün arayla tatil edilmesine karar verildi. Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli vatandaşlara da idari izin verildi. 

Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okulların il genelinde yarın 1 günlüğüne tatil edildiği belirtildi. Ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli vatandaşlara da bir günlük idari izin verildiği açıklandı. 

Çorum'da okullar bir gün tatil edildi

ÇORUM'de etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk merkezindeki okullar, bir gün tatil edildi.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde kar, soğuk ve buzlanmadan dolayı yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. 

ERUH'TA OKULLAR BİR GÜN TATİL

Siirt'in Eruh İlçesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. İlçeye bağlı Dikboğaz Köyü'ne ulaşımın kar nedeniyle sağlanamadığı belirtildi. Eruh Kaymakamı Mustafa Dayanç imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Soğuk havadan kaynaklanan buzlanmadan ötürü taşımalı eğitime ve ilçe merkezinde eğitme bir gün süre ile ara verildi. Bu sebepten ötürü ilçe olmak üzere ilk ve ortaokullarda bir gün süre ile eğitime ara verildi. Kapanan köy yolları ile ilgili çalışmalarımız sürer iken; başta Dağdöşü hattında bulunan köy yolları, Dikboğaz hattı ve Bilgili köy yolu ile Okuçular köy yollarında ulaşımda zorluklar yaşandığı, ancak bu yollarda kar kürüme araçları ile çalışmalar devam etmektedir" denildi.

BİNGÖL'DE TAŞIMALI EĞİTİM VEREN OKULLAR TATİL

Bingöl'de aşırı kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle taşımalı eğitim veren okullarda bir günlük tatil ilan edildi. Bingöl Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz merkez ilçeye bağlı belde ve köylerin yüksek kesimlerindeki kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle 16 Aralık 2016 Cuma günü taşımalı olarak eğitim verilen okullarda (taşımalı eğitim-öğretim gören öğrenciler ve taşıma merkezlerinde eğitim-öğretim gören öğrenciler dâhildir) eğitime 1 (bir) gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır. engelli, hamile ve süt izni kullanan kamu görevlileri de 16.12.2016 tarihinde bir gün idari izin sayılacaktır" ifadelerine yer verildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.