Hava Durumu

Bir ilde barınma sorunu yaşayan öğrenciler misafirhanelerde konaklayabilecek

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde öğrenim gören ve kalacak yer konusunda sorun yaşayan öğrencileriçin çözüm bulundu. Öğrenciler, Yunusemre ve Şehzadeler ilçe belediyeleri bünyesindeki misafirhanelerde konuk edilecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bir ilde barınma sorunu yaşayan öğrenciler misafirhanelerde konaklayabilecek

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde (MCBÜ) öğrenimin başlamasıyla kentte öğrenci yoğunluğunun arması dolayısıyla kamu ya da özel yurtlara yerleşemeyen gençler için çalışma başlatıldı.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, kalacak yer bulamayan öğrencilerin Yunusemre Belediye Çağrı Merkezi'ni arayabileceğini belirterek, "Manisa'da üniversiteyi kazanan arkadaşlarımızın arasında yurt çıkmayan, konaklayacak yeri olmayan evlatlarımızın Belediyemizin tüm imkanlarıyla yanındayız. Bünyemizdeki misafirhaneler ile çeşitli konaklama merkezlerinde barınma sıkıntısı yaşayan öğrencilerimizi ağırlayacağız. Onlar bu sıkıntıyı aşana kadar yanlarında ve yardımcı olacağız" dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de Manisa'ya gelen hiçbir öğrencinin barınma sorunu yaşamasına müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak tüm imkanlarıyla onların yanında olacaklarını ifade etti.

Çelik şunları söyledi:

"Manisa Celal Bayar Üniversitesini yükseköğrenimlerini yapmak için tercih eden ve bu nedenle şehrimize gelen öğrenci kardeşlerimiz bilsinler ki bugünden sonra bizim misafirlerimizdirler. Misafirimiz olan tüm öğrenci kardeşlerimizin barınma ihtiyaçlarında bütün imkanlarımız ile yanlarındayız. Hiçbir öğrencimizi sokakta bırakmayız. Barınma sorunu yaşayan öğrencilerimiz Beyaz Masa birimimize müracaat edebilirler."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.