Hava Durumu

Bir başarı hikayesi! Tarladan Türkiye Şampiyonası'na

100 dönüm arazi üzerine kurulu tesis özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrarken, bölgedeki çiftçiler için de alternatif bir kazanç kapısı oldu. Sukaypark açılmadan önce yazı tarlada çalışıp, internet kafede geçiren köylü gençler kablolu su kayağı sporu sayesinde şimdi Türkiye'de derece yapan profesyonel sporcular ve antrenörler olarak hayatlarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2018 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2018 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bir başarı hikayesi! Tarladan Türkiye Şampiyonası'na

Osmangazi Belediyesi Kablolu Su kayağı Tesisi Sukaypark, Bursa'nın en önemli spor ve yaşam merkezi olarak kente gelen yerli ve yabancı turistin gözdesi haline geldi. 

ÖNCE TÜRKİYE 6'INCISI, SONRA BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ OLDU
Sukaypark'ın bölgede yapmış olduğu değişim en çok da tesis civarındaki köylerde yaşayan gençlere yansıdı. Üniversite sınavında başarısız olduğu için ailesine ait şeftali bahçesinde çalışan Ahmet Yuşa Açıkalın, bu spora başladıktan sonra hayatının hızla değiştiğini söyledi. Kendini geliştirerek Türkiye Wakeboard Şampiyonası'nda 6. olmayı başaran Açıkalın, yeni bir çevre edinmesi ve sporla birlikte fiziksel ve mental olarak büyük bir değişim yaşadığına dikkat çekti. Sabahları tarlada çalıştığını, ardından su kayağı yapıp akşamları da dershaneye gitmeye başladığına dikkat çeken Açıkalın, şimdi Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirmek üzere.


HAYRANLIKLA İZLERKEN ANTRENÖR OLDU
Tarlada şeftali toplarken merak ederek adımını attığı Sukaypark'ın hayatını değiştirdiği diğer isim de Serhat Soyel. Tesise ilk gittiği gün şehir dışından gelen sporcuları hayranlıkla izlediğini belirten Soyel, bu spor dalında bir gün Türkiye 2'incisi olacağını aklından bile geçirmemiş. Şu anda Osmangazi Belediyesi'nin profesyonel antrenörü olarak eğitim veren Soyel, 'Önceden bulunduğumuz Çukurca Köyü'nden tarlada çalıştıktan sonra internet kafeye ya da kahvehaneye giderdik. Bu tesisin açılmasıyla birlikte su kayağı yapmaya başladım ve arkadaşlarımla birlikte Bursa ve Türkiye'nin farklı illerinde düzenlenen birçok yarışmaya katıldım. Bu spor sayesinde hem yabancı ve hem Türk birçok sporcu arkadaş edindim. Bu tesis ve kablolu su kayağı sayesinde hedeflerimiz, ideallerimiz değişti' diye konuştu.


EĞLENCELİ VE ETKİLEYİCİ 

Bir diğer sporcu Ebubekir Şimşek de, tüm gençleri Türkiye'de yeni yeni yaygınlaşan ve profesyonelleşen bu sporu yapmaya davet ediyor. Şimşek, hayatlarındaki değişimi çok eğlenceli ve etkileyici olarak özetliyor.

TURİSTLERİN ÇEKİM MERKEZİ
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölgede sosyal dönüşümün oluşmasını sağlayan Sukaypark'ın, Bursalıların hayatlarında önemli bir yer edindiğine dikkat çekti. Başkan Dündar, tesis içinde yer alan Bursa'nın ilk Çocuk Su Oyunları Parkı ve Türkiye'nin uluslararası standartlardaki ilk Kaykay Parkı'nın da Sukaypark'a ayrı bir değer kattığını söyledi. Dündar, "Yoğun ve yorucu şehir hayatından bunalan Bursalılar çocuklarıyla birlikte tesisimizde zaman geçirdikten sonra çevrede bulunan şeftali ve meyve bahçelerini ziyaret ederek dalından meyveler topluyor ve satın alıyorlar. Bu da üreticilerimiz için alternatif bir kazanç imkanı sağlıyor dedi. Başkan Dündar, tüm vatandaşları Sukaypark'ta 11-12 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan ve 10 ilden 90 sporcunun yarışacağı Türkiye Wakeboard Şampiyonası'na davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.