Hava Durumu

Bıçaklar bilenmeye başladı 

Vatandaş son güne bırakıyor, esnaf acele ediyor. Kurban bayramına sayılı günler kala bıçak bileycilerinde yoğunluk arttı. Fakat bileyciler dertli. Vatandaş biley işlerini son güne bırakıyor esnafta acele ediyor. 

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2017 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2017 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bıçaklar bilenmeye başladı 

Ömer KARAKAYA- Ayşegül SEVER

Kurban bayramının yaklaşması ile kurban kesecek vatandaşlar körelen bıçaklarını biletmek için bıçakçıların yolunu tuttu. Bıçakçılar vatandaşın talebine karşılık verebilmek için yoğun mesailer ile çalışıyor. Fakat bıçakçılar vatandaşın bileme işlemlerini son güne bırakmasından şikâyetçi. Esnaf, " Acele etmeyelim, sakince yetiştirelim" diyor. Bıçakçılar bir konuda daha uyarıyor. Aman sahte bıçaklara dikkat. Çin, meşhur Bursa bıçaklarının sahtesini üretiyor. Her Bursa yazısı olan gerçek Bursa bıçağı olmadığını söyleye esnaf vatandaşa bildiklerini, güvendikleri yerden alış veriş yapmaları konusunda uyarıyor. 

SON GÜNE BIRAKMASINLAR 
Dede mesleğinin sürdüren Kenan Balaban, bayram haftasında yoğun olacağını belirtti. Hayvana eziyet edilmemesi gerekildiğini belirten Balaban, vatandaşı uyardı. Balaban, " Doğduğumdan beri bu işi yapıyorum. Dedemin mesleği. İşlerimiz daha başlamadı bayram haftası başlar. İmal ediyorlar bayram haftası da getiriyorlar. O hafta yoğunluk oluyor. Erkenden getirsinler. Bizde sıkışıyoruz. Kurban bıçağı alırken dikkat etsinler. Hayvana eziyet etmesinler. Kaliteli bıçak kullansınlar. Bileyletsinler. Bileme işlemimiz 3 liradan başlıyor. Vatandaşa tekrar sesleniyorum. Son haftaya sıkıştırmayın" dedi. 

SAHTE BIÇAKLARA DİKKAT 
Fikri Tüfek de vatandaşı erken bileyletmeleri konusunda uyardı. Çin'in sahte Bursa bıçakları ürettiğini söyleyen Tüfek, vatandaşın güvendikleri bıçakçıkları tercih etmelerini belirtti. Tüfek,  " Bıçak bileme işlerimiz başladı. Bıçak bileme ve bıçak satışlarımız başladı. Kurbanlık bıçak keskin olmalıdır. Çelik olması lazım. Pazarlardan seyyarlardan almasınlar. Bursa markalı bıçak alsınlar. Bu konuda da uyarayım vatandaşı üstünde her Bursa yazan bıçak gerçek Bursa bıçağı değildir. Güvendiklerini bıçakçılardan alsınlar. Çin'den de geliyor. Sahte bıçak almasınlar hayvana eziyet etmesinler. İyi bıçaklar 25 TL'den başlıyor ve artarak devam ediyor. İşler yoğun gidiyor. Ama vatandaş bileme işlemini son güne bırakmasınlar" dedi. 

EZİYET ETMESİNLER 
Kurban bıçağının keskin olması ve hayvana eziyet çektirilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Levent Üstün, " Bıçaklar bileylenmeye başladı. Son güne de bırakmazlarsa çok seviniriz. Genellikle son güne bırakıyorlar bizde sıkışıyoruz. Kurban bıçağı keskin olmalıdır. En iyisini alsınlar. Kurban eziyet görmesin. Bura bıçaklarının sahtesini yapıyorlar. Dikkat etsinler. Her üstünde Bursa yazana inanmasınlar. Bilinen dükkânlardan alsınlar. Bıçakları 2,5 liraya bileyliyoruz" şeklinde konuştu. 


 

FİYATTA YOĞUNLUKTA NORMAL
Her yıl olduğu gibi bu yılda telaşın olduğunu söyleyen Mustafa Kılıçkaya, bıçak kalitesine dikkat çekti. Bıçak bileme işlemine önem verilmesini söyleyen Kılıçkaya, "Bileme işlemlerimiz başladı. Yoğunluk her yıl olduğu kadar. Fiyatlar da normal seviyede gidiyor. Vatandaş bıçağın kalitesine dikkat etsin. Hayvan eziyet görmesin. Vatandaş bileme işlerini son günlere bırakmasın. Bizde yoğun oluyoruz. Acele iş yapmamış oluruz. Vaktinde getirsinler" şeklinde konuştu. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.