Hava Durumu

Berlin'deki katliam kurbanı 9 kişi unutulmadı

Almanya'nın Münih kentindeki Olimpiyat Alışveriş Merkezi'nde geçen yıl 22 Temmuz'da meydana gelen ırkçı katliamda can veren 9 kişi törenle anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2017 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2017 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Berlin'deki katliam kurbanı 9 kişi unutulmadı

Irkçı saldırının meydana geldiği yerde yapılan törenlere, kurban yakınlarının yanı sıra yüzlerce insan katıldı. Saldırgan David Sonbody'nin kurşunlarına hedef olan tamamı göçmen kökenli Can Leyla (14), Selçuk Kılıç (15), Sevda Dağ (45), Hüseyin Dayıcık (17), Guiliano Kollmann (19), Roberto Rafael (15), Armela Segashi (14) Sabine S. (14) ve Dijamant Zabergja'nın (20) anısına, fotoğraflarının bulunduğu anıt dikildi.

Törende konuşan Bavyera Başbakanı Horst Seehofer ile Belediye Başkanı Dieter Reiter (SPD) kurbanları hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi. "İnsanları asıl öldüren ölümün kendisi değil, unutmaktır" diyen Başbakan Seehofer, kurbanların anısını her daim canlı tutacaklarını dile getirdi ve kurbanların yakınlarına metanet diledi.


O GÜNLER BİR DAHA GERİ GELMEYECEK

Olayda 14 yaşındaki oğlunu kaybeden Sibel Leyla ise "Oğlum seni bu olaydan koruyamadığım için her gün yeniden kahroluyorum, senin bu yerde yaşamış olduklarını düşününce sonsuz bir acıyla karşılaşıyorum. Ailece üzerimize çöken bu karanlık olay, bizi seninle beraber toprağa gömdü. Normal yaşam artık bizim için hiç geri gelmeyecek" diye başladı. Ancak konuşmasına devam edemeyen anne, refakatçiler eşliğinde tören alanından ayrıldı. Sibel Leyla'nın duygulu konuşması esnasında tören alanını dolduran yüzlerce kişi gözyaşlarına hakim olamadı.

CAN'LA BİRLİKTE GELECEĞİMİZ ELİMİZDEN ALINDI

Annenin konuşmasını kaldığı yerden devam eden yakınlarından bir kadın, "Biz artık normal bir aile yaşamı sürdüremiyoruz. Gelecek umudumuz oğlumuzla birlikte elimizden alındı. Oğlumun en büyük planlarından biri 18 yaşına gelince arkadaşları ile birlikte kutlamaktı. Bu acıları yaşayacağıma keşke ben de ölseydim, sağ olsunlar devamlı taziyeler alıyorum, fakat benim için hiçbir anlam ifade etmiyorlar" dedi.

KABUL ETMEKTE ZORLANIYORUM

Annenin mesajında sorumlulara da ağır eleştiriler vardı: "Bu arada içimden büyük bir öfke duyuyorum. Öfkem bu olayı önleme görevi bulunan yetkili insanlara yönelik. Hepsi genç olan dokuz insanın tek bir kişi tarafından öldürülmüş olduğunu kabul etmekle zorlanıyorum. Sistem bu olayı önlemede sınıfta kaldı, görevini yerine getiremedi."
Tören esnasında bir çok kurban yakını fenalık geçirdi, bayılanlar sağlık ekipleri tarafından tedaviye alındı. Saldırının olduğu alışveriş merkezindeki işyerleri tören nedeniyle kapalı kaldı.

AŞIRI SAĞCI OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Münih'teki Olimpiyat alışveriş merkezinde geçen yıl 22 Temmuz'da meydana gelen katliamda, aşırı sağcı 18 yaşındaki David Sonbody, alışveriş merkezindeki insanların üzerine kurşun yağdırmış, dokuz kişiyi katletmişti. Saldırıda çok sayıda insan da yaralanmıştı. Olaydan sonra intihar ettiği belirtilen gencin, daha sonra yapılan araştırmalarda aşırı sağcı görüşlere sahip olduğu ve katliamı çok önceden planlamış olduğu ortaya çıkmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.