Hava Durumu

BEBKA mali destek programını açıkladı

Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2018 yılında 16 milyon TL hibe desteği verecek. BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, 3 ilde yapacağı mali desteklerin program ve dallarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
BEBKA mali destek programını açıkladı

'Sektörel Rekabetçiliğin Arttırılması', 'Endüstriyel Simbiyoz ve 'Kırsalda Ekonomik Kalkınma' alanlarında toplam 16 milyon TL hibe vereceğini açıklayan BEBKA, proje teklif çağrısı için projelerin son başvuru tarihinin 22 Mart 2018 olduğunu bildirdi. Bursa'da düzenlenen basın toplantısıyla BEBKA'nın üç ilde yapacağı mali desteklerin programı ve dalları açıklandı. BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, BEBKA'nın 7 yıl içerisinde 86,2 milyon lira hibe verilerek 135 milyon liralık yatırıma ulaştığını açıkladı.

3 ALANDA HİBE DESTEĞİ

Hibe verilecek 3 alanı basın mensuplarına açıklayan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim; "Toplam 8 milyon TL bütçeli 'Sektörel Rekabetçiliğin Arttırılması' programının amacı, bölgede ön planda yer alan ve büyük gelişme potansiyeline sahip olan Havacılık, Savunma Sanayi, Raylı sistemler, Teknik Tekstil, Kompozit sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin üretim altyapılarının ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi yoluyla verimliliğin ve katma değerin arttırılması, ithalat bağımlılığının azaltılması olarak belirlendi. 3 milyon TL bütçeli 'Endüstriyel Simbiyoz' programının amacı, bağımsız işletmeleri daha sürdürülebilir ve yenilikçi bir kaynak kullanımı çerçevesinde bir araya getirmek, endüstriyel kaynaklı çevresel problemlerin önüne geçerek ekonomik getiri de sağlamak olarak belirlendi. Son olarak da 5 milyon TL bütçeye sahip 'Kırsalda Ekonomik Kalkınma' programının amacı, Bursa, Eskişehir, Bilecik bölgesinde kırsal alanlarda tarım ve sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve tarım dışı faaliyetler ile ekonomik çeşitliliğin sağlanarak gelir artışına katkı sağlamasını amaçlıyoruz" açıklamalarında bulundu.

"TEKNİK YARDIM MASALARI KURULACAK"

Programların tanıtımı amacıyla bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini söyleyen Gerim; "Bursa, Eskişehir ve Bilecik'te bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz. Ayrıca proje hazırlanmasına yardımcı olmak amacıyla ücretsiz proje yazma eğitimleri gerçekleştirecek ve teknik yardım masaları oluşturulacak. Düzenleyeceğimiz toplantılarda; başvuru koşulları, mali destek programları hakkında bilgiler verilerek, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği ve başvuru süreci anlatılacak" dedi.

"URGE PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRDİK"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ise; "Kilogram ortalama ihracat fiyatının çok daha yükseklere gelmesi konusunda gayret içinde olmalıyız. Türkiye ortalaması kilogram fiyatı 1,9 dolar iken, Bursa 4 doların üzerine ulaşmış durumda. Biz bunu yeterli görmedik. 75 milyar dolar ihracat hedefini gerçekleştirmek için 8 kilogram ihracat fiyatını gerçekleştirmemiz gerekiyor. Urge projelerini hayata geçirdik. 10'un üzerinde sektörde urge projeleriyle dünyanın dört yanına sanayici ve firmalarımızı taşıyoruz. Oralardan da alım heyetlerini Bursa'ya getirip ticaret ve ihracatımızı arttırıyoruz. Sektör konseylerini kurduk" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.