Hava Durumu

Bayram tatili doğa katliamı ile bitti

Tokat'ın Almus ilçesinde bayram tatilini Orman Evleri mevkindeki mesire alanında geçiren piknikçiler arkalarında çöp yığınları bırakarak evlerine döndü.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2018 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2018 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bayram tatili doğa katliamı ile bitti

Tokat'ın doğal güzelliğiyle ön plana çıkan ilçesi Almus'ta 3 günlük bayram tatili mesire alanlarını çöplüğe çevirdi. Orman Evleri bölgesinde tatili piknik yaparak geçiren vatandaşlar, arkalarında bıraktıkları çöp yığınları pes dedirtti. 


Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, Ataköy'e 2 kilometre Almus'a ise 10 kilometre mesafede bulunan Orman Evleri'ne mücavir alanları dışında olmasına karşın haftalık periyotlarla çöp aracı ve temizlik personeli gönderdiklerini söyleyerek, bölgede konuşlandırılmış çöp kutuları ve konteynırları yerine doğal alanın vatandaşlar tarafından çöplük olarak kullanılmasının doğal yapıya zarar verdiğini söyledi. 


Başkan Arıkan, "Bizim insanımızın kendisi de yürekleri kadar temizdir. Ama ne yazık ki içimizde doğal alanları bilinçsiz bir şekilde kullananlar olduğunu da gözlemliyoruz. Piknik alanlarında çöp öbekleri oluşuyor. Çöp kutularının kendisi değil, etrafı çöplük olarak kullanılıyor. Amacımız bu insanları vatandaşlarımıza şikayet etmek ya da yatığımız işe bahane üretmek değil. İsteğimiz bilinçsiz kullanımı asgari seviyeye çekmek. Tüm vatandaşlarımızdan bu tarz davranışta bulunan insanları uyarmalarını istiyorum. Çöplerin en azından konteynırlara ya da çöp kutularına atılmaları da bizim için yeterli. Tüm hemşehrilerime verecekleri destekten dolayı şimdiden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.