Hava Durumu

Başkan'ın Uludağ sevdası

Geçtiğimiz Cuma günü Osmangazi Gökdere Meydanı'ndan Bursa'ya yapılacak yatırımları bir biri ardına açıklayan ve Uludağ'ı Alan Başkanlığı projesi ile yetki karmaşasından kurtaracaklarını ifade eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz Cennet'i Davos yapmaya kararlı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2019 07:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2019 07:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Başkan'ın Uludağ sevdası

Bilal KAYAALTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de Uludağ'ın hem kış turizmi ve hem de ekonomik açıdan Türkiye'nin Davos'u olacağını müjdelemişti. 10 binlerce Bursalının soğuk havaya aldırmadan alanı doldurmuş olması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı heyecanlandırdı. Vatandaşların da Başkan'ın konuşmasını ve hayata geçirilecek olan hizmetleri büyük bir dikkatle izlediği toplantıda Reis'in, Bursa'ya yapılan ve yapılacak olan projeleri tek tek anlatması ve Uludağ sevdasını dile getirmesi; kadim kente verdiği değeri bir kez daha tescillerken, coşku dolu sahnelerin ortaya çıkmasına neden oldu.

PROJELER HEYECAN VERİYOR

Bursa'daki yerel seçim konuşmasında kendisini izleyenlere kentle ilgili projeleri ardı ardına sıralayan Başkan Erdoğan, kış, sağlık ve dağ turizminden söz ederek özellikle Uludağ'ın yeniden yapılandırılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı bu kapsamda kurulacak olan 'Alan Başkanlığı'nın çalışmalarına başladıklarını da müjdeledi. Yetki karmaşası sebebiyle etkin hizmet götürülemeyen bölge, acil koduyla atılacak adımlar sayesinde, 12 ay boyunca turizme kazandırılacak. Erdoğan'ın ayrıca, Bursa ekonomisine yılda 1 milyar TL katkısı olacak olan Tabakhaneler Bölgesi'ndeki alanın, termal hizmet verecek olan tesislerin kurulacağını müjdelemesi, daha birçok projeyi hayata geçireceklerini ifade etmesi, şehirde heyecan meydana getirdi.

GİRİŞİMCİLERİN ÖNÜ AÇILACAK

Kentte hayata geçirilmesi beklenen çok amaçlı projelerin, girişimcilerin önünü açacağı vurgulanırken, Bursa'ya hareket getirecek projelerin ekonomik yönden büyük bir kazanç sağlayacağı beklentisi iş dünyasında heyecan meydana getirdi. Özellikle Uludağ'da gerçekleştirmiş olduğu yatırımlardan sonra adından sıkça söz edilen İşadamı Ali Ağaoğlu'nun, gelişecek olan yeni projelere de katılması beklentisi öne çıktı. Başta kış turizmi olmak üzere, sağlık ve kamp turizmine de el atacağı belirtilen Ağaoğlu'nun bu projelere kayıtsız kalmayacağı ifade ediliyor. Uludağ Birinci Bölge'de meydana gelen olumsuzluklar karşısında üzüntü yaşayan Ağaoğlu, 'Alan Başkanlığı'nın hayata geçirilmesiyle bazı sıkıntıların sona ereceğini ve yeniden yapılanma çalışmalarında yer alacağı belirtiliyor.

AKTAŞ'IN GAYRETLERİ ÖN PLANDA

Uludağ'da oluşturulan 'Alan Başkanlığı'  projesinin gündeme gelmesinde gayretleri olan AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin'in, Başkan Erdoğan'a ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a sunduğu projelerde ısrarcı olması, dağda yaşanan yetki karmaşasının ortadan kalkmasının önünü açacak. Halen Uludağ'da 17 otel, 7 bin yatak kapasitesiyle hizmet verirken, yapılacak çalışmalar doğrultusunda, 300 metre ile bin 980 metre arasındaki uzunluklara sahip 20 kayak pist alanı zaman içinde daha da genişleyecek, sıkışıklık ortadan kalkacak. Bu arada, Uludağ'ın yabancı turistler açısından daha çok tercih edilmesi, dört mevsim boyunca ziyaretçi ağırlayabilmesi ve tek merkezden yönetilmesindeki çabalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın gayretlerinin de ön planda olması dikkatlerden kaçmıyor.

Başkan Erdoğan'ın, Bursa mitinginde verdiği müjde sayesinde Uludağ'da oluşturulacak Alan Yönetim Başkanlığı ile Beyaz Cennet'e 12 ay boyunca turist gelmesi sağlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.