Hava Durumu

Başkan Erdoğan'dan önemli mesajlar!

Başkan Erdoğan Ak Parti 6.Olağan Büyük Kongresindeki konuşmasında önemli mesajlar verdi. "Ya olacağız ya öleceğiz.Başaramayacaksınız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2018 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2018 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Başkan Erdoğan'dan önemli mesajlar!

Kongre, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salona gelmesiyle başladı. 

Erdoğan, şu sıralar burada bir konuşma yapıyor:

"AK Parti kağıt üzerinde 60 kurucu üye tarafından kurulmuş bir partidir ama asıl kurucusu da sahibi de milletimizin bizatihi kendisidir.

Ülkemizin ayağına takılmaya çalışılan prangaları parçalıyoruz. Biz ülkemizin ve milletimizin de şerefini savunuyoruz. Bazıları bunu anlamakta zorluk çekebilir. Bizim için bu değerlerimiz her şeyimizdir. Milletimizle birlikte 16 yıldır onca engele, tuzağa bu inançla karşı koyduk. 

"MEYDAN OKUYORUZ"

Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur, döviz, faiz, enflasyonla tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki; oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Kardeşlerimizin ve dostlarımızın duasıyla her türlü zorluğun üzerinden geldik. Yine imanımızla mücadelemizi yürütüyoruz. Hem cesareti hem aklı olan bu milletin karşısında duracak hiçbir fani güç tanımıyoruz. Kimse bu ülkeyle oynamaya kalkmasın.

"BAŞARAMAYACAKSINIZ"

Ya olacağız ya öleceğiz diyerek hedeflerimize yürüyoruz. Bir kez daha haykırıyoruz; başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, Türkiye'nin yükselişini durduramayacaksınız, hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Çünkü biz Türkiye'yiz, çünkü biz Türk milletiyiz, çünkü biz Müslümanız, çünkü biz insanlığın ortak sesi ve vicdanıyız.

Zalimler vurdukça sinenlerden olmadık, olmayacağız. Önde yiğitler aslan gibi vuruşurken arkada başka hesaplarla el ovuşturanlara benzemedik. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün mutlaka alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz. 

"STRATEJİK ORTAK DEĞİL STRATEJİK HEDEF HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Sınırlarımız dibinde oluşturulmaya çalışılan terör koridorlarına izin vermeyeceğiz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık olmayacağız

"EKONOMİK DARBE YAPMAYA ÇALIŞTILAR"

Dışardan kurdukları tuzaklar yetmedi, içeridekileri harekete geçirdiler. Sokak darbesi yapmaya çalıştılar. Yargı darbesi yapmaya çalıştılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya çalıştılar."

"DÜNYAYA FARKLI BİR MESAJ VERECEĞİZ"

Öncesinde kongrenin yapıldığı Ankara Spor Salonu önünde bekleyen kalabalığa seslenen Erdoğan, "Yeni sistemle ilk kongremizi yaparak inşallah dünyaya farklı bir mesaj vereceğiz" dedi.

Erdoğan, "Onların dolarları varsa bizim Allah'ımız var ve yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bundan sonra da çökertemeyecekler. Yeter ki siz dimdik ayakta durun. Yapacağımız çok şey var, atacağımız çok adım var" diye konuştu.

Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere de değinen Cumhurbaşkanı, şu ifadeleri kullandı:

"Yerel seçimlere hazır mıyız? Yerel seçimlerden yine en güçlü şekilde çıkmaya hazır mıyız? Büyükşehirlerin tamamını milletimizden emanet almaya hazır mıyız? Bütün büyükşehirlerimiz 81 vilayetimiz modern belediyecilik anlayışını görsün. Şu anda 80 vilayetimize doğalgaz ulaştırdık, sadece Hakkari kaldı."

"BİZİ STRATEJİK HEDEF HALİNE GETİRENLERE..."

Biz hiçbir zaman mücadeleden kaçan, kendi alanını korumayan bir parti olmadık, olmayacağız. Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada gördüğümüz her haksızlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmadık. Zalimler vurdukça sinenlerden, acılardan çıkar sağlamaya çalışan menfaatperestlerden olmadık. Ülke yanarken fırsatçılık peşinde koşanlara itibar etmedik. Hayatlarını ve geleceklerini kurtarmak isteyen masum insanlara çelme takanlardan olmayacağız. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüken ama bizi stratejik hedef haline getirenlere teslim olmayacağız. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını alacağına inandık. 

"KURDUKLARI TUZAKLAR YETMEDİ..."

AK Parti olarak karanlık odakların dümen suyuna girmedik. Gücümüzü darbecilerden, vesayet odaklarından değil milletimizden aldık. Milletimizin talep ve beklentilerine göre icraat yaptık. Biz medeniyetimizin köklerini Medine'nin minberinde, Mescid-i Aksa'nın minaresinde ararız. Biz ülkemizi çok sevdik. Sevdiğimiz için de ülkemize birinci sınıf demokrasi, hizmet, ekonomi yakışır dedik. Bunun için çalıştık, mücadele ettik. Hep inşa etmenin, üretmenin, büyütmenin peşinde olduk. 

Dışarıdan kurdukları tuzaklar yetmedi, içerideki ihanet odaklarını harekete geçirdiler. Sokak, yargı-emniyet darbesi yapmaya çalıştılar. Sınır darbesi yapmaya kalktılar, siyaset darbesi yapmaya kalktılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktılar.

EĞİTİM SİSTEMİ: Eğitimde 12 yıllık zorunlu eğitimi 4+4+4 şeklinde kademeli hale getirerek yeni bir dönem başlattık. Çocuklarımız önündeki ayrımcı uygulamalara son verdik. Üniversite sayımız 76'ydı şu anda 207 üniversitemiz var. Gençlerimize spordan sanata kadar hizmet veren gençlik merkezlerimiz 9'da 286'ya çıkardık. Yurtlarımızdaki yatak kapasitesi 188 binden 660 bine çıkardık. Her branşta sporcularımızın yetişmesi için özel programlar uyguluyoruz. 

SAĞLIK SİSTEMİ: Türkiye sağlıkta bir değişim, dönüşüm sürecini yaşadı. Ambulans hizmetlerinden 2 milyon 600 binin üzerinden vatandaşımız yararlandı. Yozgat, Isparta, Mersin, Adana ve Elazığ şehir hastanelerini hizmete aldık. Toplam 44 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerini hizmete sokuyoruz.

ADALET SİSTEMİ: Mahkemelerimizi köhne binalardan kurtardık. Hakim ve savcı sayımızı 17 bine, toplam adalet personeli sayısını da 62 bine çıkararak hizmetlerin daha hızlı ve kaliteli verilmesini sağladık. Yargıtay ve Danıştay'ın yükünü hafiflettik. Temel kanunlarımızın tamamını yeniledik. 

ULAŞIM SİSTEMİ: Ulaşım ağlarında trafik güvenliğini sağlamak için önlemler almaya devam ediyoruz. 26 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. 83 tünele 265 tane daha ekledik. Marmaray'dan geçen yolcu sayısı 275 milyon. Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi nice eserleri milletimizin hizmetine sunduk. Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için kolları sıvadık. Kanal İstanbul'la birlikte dünyaya büyük bir mesaj vereceğiz. Hava yolunu halkın yolu haline getirdik. Tersane sayısını 78'e çıkardık. İnternet abone sayısını 70 milyona çıkardık. 

SAVUNMA SİSTEMİ: Ülkemizde halen yürütülmekten olan savunma sanayi harcamaları tutarı 45 milyar doları aştı. Yakın zamanda 75 milyar doları bulacaktır. İnsanlı ve insansız hava araçlarından, gemilerden tankına topuna kadar savunma sanayimizi geliştirmeyi sürdürüyoruz. Sınırötesindeki tehditleri kaynağında kurutmaya kararlıyız. Kandil'i, Sincar'ı, Mahmur'u kaynağında kurutacağız. 

KÜLTÜR ALANI: Müze sayımıza 36 yeni müze ekledik. Müzelerimizin yanında dizi ve film sektörümüzü dünyaya açtık. Bu ihraçla ABD'nin ardından 2. sıradayız. Millet Kıraathaneleri projemizde kütüphaneleri günlük hayatın içine sokuyoruz. Turizm alanında büyük bir atılım yapıyoruz. Şu anda sayısı 459'a ulaşan mavi bayraklı plajlarımızla dünyada 3. sıradayız. 

DIŞ POLİTİKA: Dış politikada ülkemize yakışır adımlar atıyoruz. Oyun kuran bir Türk dış politikası inşa ettik. Her yerde ülkemizin başının dik durmasını sağladık. Büyükelçilik, konsolosluk statüsündeki temsilcilik sayısını 240'a çıkardık. 

EKONOMİ SİSTEMİ: Kişi başı milli gelirimiz 11 bin dolara yükseldi. Ekonomik büyüklük olarak 17. sıraya çıktı. 16 yılda 50 milyar doların üzerinde 159 kamu-özel ortaklığını hayata geçirdik. Enflasyon ve faizde hedeflerimize ulaşamazsak da hedeflerimize yaklaştık. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.