Hava Durumu

Başkan Asya'dan 'Yaşlılar Haftası' mesajı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Yaşlılar Günü ve Yaşlılar Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Başkan Asya'dan 'Yaşlılar Haftası' mesajı

Yaşlıların toplumun önemli bir değeri olduğunu belirten Başkan Feyat Asya; onların geniş ufuklarından, tecrübelerinden, bilgi ve birikimlerinden istifade edilmesi gerektiğini söyledi. Yaşlılara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Başkan Asya, onların sorunlarına çözüm üretmenin bir toplumun asli görevleri arasında olduğunu belirtti. Yaşı ilerleyen büyüklerimizin özel ilgi beklediğini kaydeden Başkan Asya, onların beklentilerine öncelik verilmesi konusunda hassas davranılması gerektiğinin altını çizdi. Yaşlıların bu bölgede hep yol gösterici rol aldığını, toplumun da buna göre hareket ettiğini ifade eden Başkan Feyat Asya, "Hayatımızı sürdürdüğümüz bu bölgenin en güzel ve en özel özelliklerinden biri, yaşlılarımıza hak ettikleri değerin verilmesidir. Yaşlıları, manevi değerimiz olarak yanı başımızda görmek istememiz özel bir meziyettir. Bu geleneği toplum olarak yaşatmaya devam etmeliyiz. Özellikle yeni nesle bunun önemini aktarmamız lazım. Bugün onlara davrandığımız şekilde yarın aynı muameleye tabi tutulacağımızı unutmamalıyız. Çocuk ruhuna kavuşan büyüklerimizin gönlünü hoş tutmak, inancımızın gereğidir" dedi.


Muş Belediyesi olarak yaşlılara götürülen hizmetlerin kalitesini arttırarak sürdürdüklerini belirten Başkan Asya, "Hükümetimizin, sosyal devlet anlayışı gereği yaşlılarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayan çalışmaları devam ediyor. Bizler de kendi alanımızda sorumluluk bilinci ile hareket ediyoruz. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek, toplumu oluşturan bütün bireylerin vatandaşlık görevi olduğu gibi bizim de görevimizdir. Dolayısıyla yaşlı büyüklerimizin kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle hayatlarını en iyi şekilde yetişmemiz için feda eden, sahip oldukları bilgi hazinesi ile geleceğimize yön veren tüm yaşlı vatandaşlarımızın Dünya Yaşlılar Günü ve Yaşlılar Haftasını kutlar, aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerini dilerim" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.