Hava Durumu

Başbakan Yıldırım ABD'ye seslendi: Bu yol çıkmaz sokaktır

Başbakan Yıldırım, Afrin operasyonunun sınırlardaki tehdit ortadan kalkana kadar devam edeceğini söyledi. Yıldırım, PYD'ye destek veren ABD'ye seslenerek, "Bu yol karanlıktır, bu yol çıkmaz sokaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2018 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2018 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Başbakan Yıldırım ABD'ye seslendi: Bu yol çıkmaz sokaktır

Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da AK Parti Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Kongre bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Yıldırım, Afrin'e yönelik operasyonun devam edeceğini söyledi.

Yıldırım, "Dün olduğu olduğu gibi bugün de vatanımızı, sınır boylarımızı korumak mecburiyetindeyiz. Çanakkale'deki mücadelemiz neyse Afrin'deki mücadelemiz de odur. Sınırlarımıza yönelen tehdidi ortadan kaldırmak için operasyonlarımızı gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Başbakan Yıldırım CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'un Zeytin Dalı Operasyonu hakkındaki açıklamalarına ise, "Ey Kılıçdaroğlu sen hangi akla hizmet ediyorsun, Afrin'e girmeyin diyorsun. Kimden yanasın çık da söyle. Bilesiniz ki sonuna kadar gideceğiz, köklerini de kazıyacağız, sen istesen de istemesen de" yanıtını verdi. 

ABD'NİN PYD'YE DESTEĞİ

Binali Yıldırım, ABD'nin PYD'ye devam eden desteğini eleştirerek, "Bugün teröre yardım edenler yarın onları kapısında bulacaktır. Ey Amerika, artuk şu canilere destek olmayı, silah vermeyi bırak. Verdiğiniz silahları da söz verdiğiniz üzere toplayın artık" açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.