Hava Durumu

Bakanlık harekete geçti! Yeni eğitim modeli

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere yönelik yeni eğitim modelini hayata geçiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2019 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2019 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bakanlık harekete geçti! Yeni eğitim modeli

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak 2023 Eğitim  Vizyonu'nu açıkladıktan sonra mesleki ve teknik eğitimde sektörel iş birliklerine  yenilerini eklediklerini belirtti.  2018'de iş birliği protokolleri kapsamında gerçekleştirilen 56  faaliyete, 1057 öğretmenin katıldığını ve 417 gün ve 2 bin 668 saat iş başında  eğitim aldıklarını bildiren Özer, "Bu faaliyetlerle meslek alanlarında görev  yapan öğretmenlerin yüzde 1,91'i iş başında eğitim gördü. 2018'de  gerçekleştirilen projeler kapsamında, 1250 öğretmen, eğitim için yurt dışına  gitti. Toplamda ise 1322 alan öğretmeni yurt dışında eğitim programlarına  katıldı. 2018'de toplam 2 bin 379 alan öğretmeni de mesleki gelişim eğitimlerine  katıldı." bilgisini verdi.

 ÖĞRETMENLER, SAVUNMA SANAYİ ALANINDA DA EĞİTİLECEK

 Mahmut Özer, mesleki ve teknik eğitimde son aylarda attıkları  adımların ve iyileştirmelerin en önemli ayağını, alan öğretmenlerinin iş başı ve  mesleki gelişim eğitimlerinin oluşturduğunu, 2019'da çok sayıda eğitimi bir paket  halinde uygulamaya koyacaklarını bildirdi.

 Özer, öğretmen eğitimlerine ilişkin şunları söyledi: "2019'da 3 bin 400 öğretmenimiz iş başında, 4 bin öğretmenimiz ise  uzaktan eğitim alacak. Yeni imzaladığımız protokoller kapsamında ise 500  öğretmenimize sektör tarafından iş başında eğitim verilecek. Ayrıca Savunma  Sanayi Başkanlığımızla yürüteceğimiz ortak iş birliği kapsamında da savunma  sanayi ile ilgili alanlardaki 500 öğretmenimize kapsamlı mesleki gelişim eğitimi  vermeyi planlıyoruz. Dolayısıyla 2019'da toplam 8 bin 400 öğretmenimize yönelik  işbaşı eğitimi planlamasını tamamladık. 2019'da geçen seneye oranla iş başı  eğitimi alacak öğretmen sayısında yaklaşık 4 katlık artış gerçekleşecek."

Mesleki ve teknik eğitimde sektörel iş birliğinin her geçen gün  arttığına işaret eden Özer, bu sayede alan öğretmenlerine yönelik iş başı eğitim  sayısının daha da artacağını vurguladı.

 İLK YURT DIŞI EĞİTİMİ "YAPAY ZEKA" ÜZERİNE

Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, alan öğretmenlerinin mesleki  gelişimlerine destek vermek için ilk etapta 10 öğretmenin yapay zeka  uygulamalarına yönelik iki haftalık eğitim almak üzere Almanya'ya gideceğini  söyledi. 18 Şubat-1 Mart 2019 arasındaBerlin Teknik Üniversitesi bünyesinde  bulunan Dağıtık Yapay Zeka Laboratuvarı'nda (DAI-Labor) verilecek eğitime  İstanbul, Ankara, Manisa, Bitlis, Eskişehir, Kastamonu veZonguldak'tan  öğretmenlerin katılacağını aktaran Özer, laboratuvarda, yenilik üretmek ve  akademik çalışmaları günlük uygulamalara çevirmeye yönelik faaliyetler  yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.