Hava Durumu

Bakanın hayali gerçek oldu

Kahramanmaraş'ta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "gözetimsiz sınav" uygulamasını hayata geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bakanın hayali gerçek oldu

Bakan Selçuk'un katıldığı bir programında "Biz hepimiz öğrenme  yolculuğundayız. İsterim ki bir okul çıksın 'Gözetimsiz sınav yapıyoruz.' desin,  isterim ki bir başka okul eleştirel düşüncenin örneği olsun." sözlerinden yola  çıkan merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki Yahya Kemal İlkokulunda Öğretmenler Kurulu  "gözetimsiz sınav" uygulanması yapılması kararı aldı.

Okulda "Biz size güveniyor ve inanıyoruz" temasıyla uygulanmaya  başlanan sistemde öğrenciler öğretmensiz sınıflarda sınava giriyor.

Yahya Kemal İlkokulu Müdürü Hüseyin Yılmaz, gazetecilere yaptığı  açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamasından yola çıkarak  gözetmensiz sınav yapmaya karar verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Sınav haftasındayız ve okulumuzda önemli bir projeyi gerçekleştirdik.  Bu hafta öğretmenlerimiz gözetimsiz yazılı yapmaya başladı. Geri dönüşler  mükemmel. Öğrencilerimiz birbirine bakmadan, kopya çekmeden yazılılarına devam  ediyorlar. Biz de bunu istiyoruz. Davranışlar alışkanlık haline gelsin istiyoruz.  İnsanımızı bu şekilde yetiştirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaparak, yaşayarak  ve uygulayarak eğitimi burada bire bir aktarmak istiyoruz."

Sınavdan çıkan 4. sınıf öğrencilerinden Kaan Sarı ise yazılılarının  iyi geçtiğini aktararak "Öğretmenimiz yanımızda yoktu. Bizim birbirimize  bakmayacağımıza da güveniyordu. İyi bir sınav yaptık." dedi.

İbrahim Yıldırım da kopya çekmeden, akıllarında kalanlarla soruları  çözen öğrenciler olduklarını söyledi.

İlayda Güneş de öğretmenleri olmadan girdikleri sınavı hiç kimseye  bakmadan bitirdiklerini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.