Hava Durumu

Bakan tarihi verdi! Ek tazminat alacaklar

Prim gün sayısı 30 yıldan fazla olan emeklilere 'tazminat farkı' ödenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, ödeme için tarih verdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bakan tarihi verdi! Ek tazminat alacaklar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilik ikramiyesi 30 yıl üzerinden hesapladıklarını, 30 yıldan fazla primle emekli edilenlerle ise tazminat farkı verileceğini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, aradaki farkın ödenmesi konusunda tarihi

'ZATEN 5 PUAN DÜŞÜRDÜK'

Bakan Müezzinoğlu, bir partilinin sigorta prim oranlarının düşürülüp düşürülmeyeceği sorusuna ise "Primleri azaltarak değil, primleri sağlıklı toplayarak, İnşaallah, daha iyi noktaya geleceğiz. Zaten primini vaktinde ve düzenli ödeyenler için 5 puan düşürmüşüz. İlave teşviklerimiz var. Yağmur yağmadan toprağın çorağını ortadan kaldıramayız." yanıtını verdi.

PRİMİ 30 YILI GEÇENLERE FARK ÖDEMESİ

Müezzinoğlu, başka bir soru üzerine ise "Emekli olanların emeklilik ikramiyelerini 30 yıl üzerinden hesaplayarak verdik. Ancak bazıları, '35-38 yıl hizmet ettik aradaki farkı da istiyoruz' dediler. İnşaallah, bu aradaki farkı da alabilecek bir düzenlemeyi gelecek yıl yapacağız." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.