Hava Durumu

Bakan Koca: Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki yoğun bakım doluluk oranının yüzde 66 olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2020 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2020 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bakan Koca: Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de yaptığı açıklamayla virüs vakalarındaki artışa yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Koca'nın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

''Türkiye korona virüsle mücadele konusunda en başarılı ülkeler arasına girmiştir. Bazı tedbirlerin hasta sayısının azaltmasını gözlemledik. İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Muğla ve Denizli salgınla mücadelemizi değerlendirdik. 6 il ile ilgili olarak, son ay İzmir'de yüzde 42'ye varan artış var. İzmir'deki yoğun bakım doluluk oranı yüzde 75. Aydın'da yüzde 5 oranında düşüş var. Manisa'da son bir haftada stabil görülüyor.

Yoğun bakıma giren, ağır hasta tanımına uyan, can kaybıyla sonuçlanan hasta sayılarımız dünya ortalamasının altındadır. Bunda, test sayımızın yüksek tutulması, temaslıların tespiti ve izolasyonu hastaların erkenden tedaviye alınması gibi çabalar çok etkili olmuştur.

Türkiye genelinde şu an erişkin yatak doluluk oranımız yüzde 48,5, yani yüzde 50'nin altında. Erişkin yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 66, solunum cihazı doluluk oranımız ise yüzde 33. Yani genel anlamda bir sorun olmadığını söyleyebiliriz. Salgın esnasında bu hastanelerin ne kadar katkı yaptığını görülüyoruz. Manisa'da şehir hastanemizi geçen sene açmıştır. İzmir, Bayraklı Şehir Hastanesi de yakında hizmete açılacak. Bu yatırım 2021'de tamamlanacak. İzmir, Muğla ve Antalya'da ciddi korona virüs vaka artışı yok. Gribe rağmen beklenen tehlikenin olmayacağı kanaatindeyim.

OKULLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA!

Pazartesi günü hazırlık ve 1. sınıfların eğitimi başlıyor. Bakanlıklarımız günlerce çalıştı. Nasıl eğitim alınması detaylandırıldı. 2+5 şeklinde bir uygulama önerisi yapılmıştı. 5 günlük zaman diliminde belirtilerin ortaya çıkma ihtimali düşünülerek önerilmişti. 3 hafta sonrası dönem içinde kademeli bir geçişin olacağı ilan edilmişti. 3 hafta sonrası için de salgının seyrine göre, yer yer ilerin değerlendirilmesine göre Bilim Kurulumuzun tavsiyesiyle karar alınacak.

AŞI ÇALIŞMALARI

Dünyada faz3 çalışmasına gelen 9, uygulanmasına başlayan 6 tane aşı çalışması var. Bu aşı çalışmalarının 2 tanesi için Türkiye'de izin verildi. Faz3 çalışması için. Üçüncüsü Rusya'dan geldi. Onun da izni gelecek hafta verilebilir. Preklinik çalışmalar tamamlandıktan sonra faz1, faz2, faz3 çalışmaları başlar. Virüse karşı 13 aşı çalışmamız var." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.