Hava Durumu

Bakan Kaya'dan "Kontrollü darbe" söylemine sert cevap

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği "Kontrollü Darbe" söylemi hakkında, "Gayet kontrollü bir şekilde, kumpaslarla koltuğa oturanlar, 15 Temmuz'un kontrollü darbe olduğunu söyleyecek kadar ileri gittiler. Boşuna İstanbul'a yürüyeceklerine buraya gelselerdi, 15 Temmuz'da kim kontrol etmiş, kim kontrol edilmiş, kim kahramanca hainlere 'Dur' demiş, burada bir kez daha görürlerdi" dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bakan Kaya'dan "Kontrollü darbe" söylemine sert cevap

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz gazileri ve aileleriye iftar programında bir araya geldi. Ankara Hilton Garden İnn Otel'de gerçekleştirilen iftar programında davetlilerle ilgilenen Kaya, gazilerin ve ailelerinin dertlerini dinledi. Salondaki masaları tek tek dolaşan Kaya, salondaki çocukları kucağına alarak sevdi ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çekindi.
İftarın ardından kürsüye gelerek davetlilere seslenen Kaya, "Sizler 15 Temmuz gecesi asker kıyafetiyle bürünmüş hain teröristlere karşı canınızı ortaya koyarak üstün bir cesaret modeli gösterdiniz. Ülkemizin geleceği ve milletimizin istikbali için hiç tereddüt etmeden göğsünüzü hainlerin önüne siper ettiniz.15 Temmuz açık bir işgal girişimiydi ama özgürlüğüne ve bağımsızlığına aşık olan bu asil millet bir kez daha işgale geçit vermedi" şeklinde konuştu.

"Boşuna İstanbul'a yürüyeceklerine buraya gelselerdi, 15 Temmuz'da kim kontrol etmiş, kim kontrol edilmiş görürlerdi"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Kaya, "Kontrollü darbe" söylemini eleştirerek, şunları söyledi:
"15 Temmuz bir milletin yeniden diriliş öyküsünün başladığı gündür. 15 Temmuz demokrasi tarihi açısından bu ülkede bir milattır. Bu ruhtan yoksun olanların şehitlerimize, gazilerimize saygısı olabilir mi? Gayet kontrollü bir şekilde, kumpaslarla koltuğa oturanlar, 15 Temmuz'un kontrollü darbe olduğunu söyleyecek kadar ileri gittiler. Boşuna İstanbul'a yürüyeceklerine buraya gelselerdi, 15 Temmuz'da kim kontrol etmiş, kim kontrol edilmiş, kim kahramanca hainlere 'Dur' demiş, burada bir kez daha görürlerdi."

"Rabia'mızdan bile rahatsız olacak kadar bu ülkeye yabancılaşmışlar"
Kaya, CHP'yi Türkiye'ye yabancılaşmakla eleştirdiği konuşmasında, "Rabia'mızdan bile rahatsız oluyorlar, evet bu ülkeye maalesef bu kadar yabancılaşmışlar. Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet anlayışıyla, biz Rabia'mızla tek yürek olduk. Buna bile itiraz edecek kadar bu ülkeye yabancılaşmışlar. Tarih vatan ve hürriyet sevdalılarını da yazacak, bu ihanete sessiz kalan seyircileri de yazacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.